Economia

Territori

Iniciativa per recuperar el Camí de Sant Jaume

França, la Val d'Aran i la Ribagorça volen recuperar el vial transfronterer

Una iniciativa conjunta de França, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i la Ribagorça aragonesa vol recuperar el projecte transfronterer del Camí de Sant Jaume. Aquest mateix estiu els visitants ja trobaran a les oficines de turisme un fullet amb l'itinerari de 150 quilòmetres a peu o 170 quilòmetres en bicicleta. Els camins ja són transitables i falta superar alguns punts concrets, com ara un pont sobre el riu Garona i el pas pel túnel de Vielha a l'hivern. També falta definir un nom comercial per a aquesta ruta i dissenyar una senyalització homogènia entre tots quatre territoris. D'aquest camí hi ha apunts històrics que assenyalen la Val d'Aran com a pas alternatiu dels pelegrins que venien de Sant Bertran de Comenge, procedents de Narbona o de Tolosa. Aquests pelegrins utilitzaven el territori aranès per creuar la serralada per arribar a terres aragoneses.

Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, ha destacat que el Camí de Sant Jaume o Camino de Santiago és una marca turística molt consolidada a escala internacional, amb milers de consumidors a tot el món. Creuen que pot beneficiar a aquests territoris i ajudar a la desestacionalització del turisme de muntanya. S'ha convocat una reunió per al 14 de juny en què tots els participants signaran un compromís de treball conjunt i s'escollirà el nom comercial de promoció. També s'exposaran les necessitats quant a la definició dels itineraris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]