Economia

diputacions

empresa

Un vincle que comença a donar fruits

xifres El projecte ‘Ocupació a la indústria local’, que impulsa la Diputació, ha inserit 85 persones a la comarca d’Osona en un any i mig Encert Es detecta la necessitat de l’empresa i s’ofereix una formació específica a col·lectius vulnerables

Enfortir la relació entre entitats públiques i empreses privades amb l’objectiu de generar ocupació, i aconseguir inserir en el mercat laboral els col·lectius més vulnerables com ara els joves i els aturats de llarga durada. Aquests són els dos reptes del projecte impulsat per la Diputació de Barcelona Ocupació a la indústria local i, segons es va explicar en la presentació dels resultats feta a l’empresa La Farga Lacambra de les Masies de Voltregà, el vincle funciona: “Hem tingut 1.400 participants i hem aconseguit 725 insercions laborals en el conjunt de la demarcació, cosa que ens dona un percentatge d’èxit del 45%”, va remarcar la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens.

El projecte vincula els consells comarcals, les agències de promoció econòmica i ocupació de cada territori i empreses de diversos sectors com el metal·lúrgic, el tèxtil o l’alimentari, entre d’altres, a qui els interessa incorporar personal d’un perfil determinat: “Detectem una necessitat, se’ls ofereix formació moltes vegades des de les mateixes empreses i aconseguim persones amb una formació molt específica i orientada a la necessitat de l’empresa”, diu Recasens.

Osona, un referent

La presentació dels resultats es va fer a Osona perquè és un dels territoris on el projecte ha obtingut més èxit: “És una comarca que ha sabut mantenir el múscul industrial i, en sectors com el metal·lúrgic i l’alimentari, ser innovadora. Són empreses arrelades però que necessiten un perfil especialitzat que els costa de trobar”, va explicar Sònia Recasens.

D’un col·lectiu invisible a nous especialistes

La Farga Lacambra és una de les empreses que han participat en el projecte ‘Ocupació a la indústria local’ i en fa una valoració molt positiva. Dani Pérez, director de persones i organització, explica que a través de la formació han pogut incorporar fins a set persones que en un principi “eren un col·lectiu que no teníem pensat”, com són els aturats de llarga durada. “Hem creat especialistes en l’àmbit de l’electromecànica”, diu Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia