Tiana redueix un 6% el pressupost per a l'any que ve però manté la partida destinada a serveis socials

El ple de l'Ajuntament de Tiana aprovarà aquest vespre el pressupost ordinari per a l'any vinent, que serà de 7,4 milions d'euros, el que representa una reducció del 6% respecte al del 2009. El primer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU), explica que la proposta s'ha fet sota els criteris de «moderació, austeritat i rigor», tenint en compte la situació econòmica adversa. «El context ens obliga a plantejar una proposta de pressupost més ajustada», afegeix. Segons Nolis, els números reflecteixen la «forta davallada» de les taxes procedents del sector de la construcció i les aportacions de l'Estat, que «han baixat de manera molt destacable».

Tot i la reducció del pressupost, l'Ajuntament manté inalterada la partida referent als serveis socials. «S'han hagut de minorar diverses partides pressupostàries per tal d'ajustar-les als ingressos previstos, assegurant, no obstant això, i de manera prioritària, el manteniment dels serveis bàsics», assegura Nolis. La promoció social i la plantilla de personal de serveis socials, per exemple, és idèntica a la d'aquest any. En alguns casos fins i tot s'apuja, com ara la partida d'ajuts socials (s'incrementa un 5%).

Inversió en urbanisme

El pressupost d'inversions que ha plantejat l'equip de govern de Tiana se centra bàsicament en quatre projectes urbanístic i d'equipaments: un, que ja està en marxa, és el de l'adequació del solar per a la nova escola de Tiana. Els altres projectes que s'han previst, tot i que no han estat iniciats, són els de l'obertura del carrer Escalfapé, la unió del passeig de la Vilesa i l'avinguda Isaac Albéniz i el centre cívic a l'antic escorxador municipal. Segons el primer tinent d'alcalde, aquestes inversions no requeriran que l'Ajuntament s'endeuti aquest any, perquè es finançaran amb les aportacions de la Generalitat, l'Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona.

LA FRASE

ENRIC NOLIS
primer tinent d'alcalde
«El pressupost està basat en el rigor, la moderació i l'austeritat»
«Hem hagut de minorar diverses partides pressupostàries, per tal d'ajustar-les als ingressos previstos»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.