Economia

El Campus Motor Anoia incentiva la recerca sobre el vehicle connectat

Una solució per compartir desplaçaments guanya el Repte Connected Car

L’Anoia aspira a ser referent en l’aplicació de les TIC en el sector del motor

L’Anoia va avançant en l’objectiu de ser un referent en la revolució del vehicle connectat. Institucions i agents privats van escenificar ara fa un any la sol·licitud d’un pla estratègic a la Unió Europea per finançar actuacions en la línia de posar la comarca en el mapa del futur de l’automoció. El projecte, anomenat Anoia connected car living lab, es basa a fomentar l’aplicació de les tecnologies de la comunicació en el sector de l’automoció i, si es concedeix, implicarà 2,5 milions d’euros per finançar diferents línies d’actuació per incentivar l’activitat econòmica del sector del motor. Equipaments com el circuit Parcmotor o el Campus Motor Anoia –espai de treball que ja utilitzen regularment empreses del sector– són dos dels actius que es posen sobre la taula.

En la línia d’aquest camí estratègic, el Campus Motor ha impulsat amb empreses i entitats un premi per incentivar la investigació en l’àmbit del vehicle connectat, el que han anomenat Repte Connected Car.

Les persones i empreses participants han presentat aplicacions vinculades al vehicle connectat, mitjançant una activitat de cocreació entre entitats i professionals. Els participants han fet al mateix Campus Motor 150 hores de formació sobre el desenvolupament i la seguretat al vehicle connectat, cooperatiu i autònom, així com nous conceptes de mobilitat urbana.

Els projectes finalistes van ser De-Car dynamic emotion car, InMaps i NiceCoDriver, i la proposta guanyadora va ser l’anomenada Caravan. Es tracta d’una plataforma col·laborativa de cotxe compartit (car pooling) per a empreses que vulguin reduir els costos associats a una mobilitat atomitzada i individualitzada dels seus treballadors. Segons els impulsors, els potencials usuaris poden reduir fins a cinc vegades els costos dels seus desplaçaments.

LA XIFRA

15.000
euros
és el premi del concurs Repte Connected Car.

La possible casa de Thunder Power a Europa

L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, i el d’Igualada, Marc Castells, es van reunir amb membres del govern català i representants de l’empresa xinesa Thunder Power durant el passat Saló de l’Automòbil de Frankfurt. L’empresa de vehicles elèctrics va anunciar el mes de març passat la instal·lació a Catalunya d’un centre d’R+D que alguns ja situen a l’Anoia. Tot i això, ningú ho ha confirmat oficialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona