Economia

Oci i natura

El pantà d'Oliana, obert a les activitats aquàtiques

L'empresa Sector D és la primera que explota l'espai i ofereix la possibilitat d'accedir amb caiac a espais que havien quedat aïllats per l'embassament

Una nova empresa anomenada Sector D és la primera a oferir activitats aquàtiques al pantà d'Oliana. Ofereixen, principalment, excursions en caiac pel pantà i lloguen embarcacions als qui vulgui navegar-hi en solitari. Sector D ofereix també paquets especials als nens que van de colònies a l'alberg de Santa Fe d'Oliana i a la gent que s'hi allotja. L'empresa sorgeix després de les jornades que el consorci Segre-Rialb va dur a terme l'abril passat sobre els usos turístics i esportius dels embassaments.

“És curiosa la reacció de la gent, ja que no està acostumada a veure el pantà des de l'aigua, les muntanyes es veuen molt diferent des de l'aigua”, explica el propietari de l'empresa, Lars Ruijiter, que valora positivament el primer estiu en actiu i assenyala que si tenen èxit s'han de fer moltes inversions.

L'empresari assenyala que “la primavera o el principi de l'estiu és la millor època perquè el pantà té molta aigua”. Tot i això, recomana l'activitat durant tot l'any, ja que “es poden descobrir espais diferents segons l'època i la quantitat d'aigua”. L'excursió mitjana que ofereix dura vora dues hores i mitja, però això, com diu Ruijiter, “depèn molt del nivell i de les ganes de remar del client”.

Oferta múltiple

L'empresa ofereix activitats per a infants en paquets especials per als nens de colònies, se'ls explica la tècnica per remar i es fan jocs damunt les piragües. L'excursió guiada, a més, permet descobrir espais i valls que la construcció de l'embassament va deixar aïllats i als quals només s'arriba de forma dificultosa per pista o en barca. Com a espais més curiosos, Ruijiter destaca la serra de Turb, les Anoves i la Valldans, i assegura que “és impressionant” acostar-se a les parets del Turb i l'Auvenç i visitar el congost dels Esplobins.

El pantà disposa de diferents llocs on poder embarcar, segons quin sigui el nivell de l'aigua, per Fígols o coll de Nargó, a la cua de l'embassament, o per la Penella o Castell-llebre si el nivell de l'aigua és baix. Ruijiter té molt clar que acaba de començar i ha de veure “com evoluciona” el negoci. Tot i això, afirma que calen inversions per millorar, per exemple, els embarcadors, i un local on poder guardar el material a prop del pantà.

LA FRASE

La gent no està acostumada a veure el pantà des de l'aigua, les muntanyes es veuen molt diferents
Lars Ruijiter
Propietari de Sector D


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ