Economia

ECONOMIA

Tractorada a l'N-340 per la retallada d'ajuts als arrossaires

Més d'un centenar de tractors es mobilitzen entre l'Aldea i Amposta per denunciar que la pagesia ebrenca perdrà enguany 1,6 milions d'euros

Agricultura ho nega i manté que han augmentat les sol·licituds

Més d'un centenar de tractors van col·lapsar ahir l'N-340, entre l'Aldea i Amposta, per rebutjar les retallades dels ajuts agroambientals al sector de l'arròs principalment, però també a l'apicultura, la producció integrada i l'ecològica. Convocats pel sindicat agrari Unió de Pagesos (UP), el sector arrossaire del delta de l'Ebre es va mobilitzar per manifestar la seua oposició a les modificacions que ha fet el Departament d'Agricultura en el programa de desenvolupament rural (PDR) i que, segons UP, faran perdre a la pagesia ebrenca 1,6 milions d'euros en ajuts enguany. I el sector que en surt més perjudicat és el de l'arròs, que percebrà 1,3 milions d'euros menys del que havia previst pels ajuts agroambientals. “Es tracta d'uns ajuts per fer les coses d'una determinada manera, és un contracte i els arrossaires han complert la seua part, però ara Agricultura els paga un 20% menys del que s'havia previst”, va denunciar ahir el coordinador nacional d'UP, Joan Caball.

La protesta va acabar davant dels serveis territorials de Territori a Amposta, on UP va lliurar un manifest al director dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Grau, perquè el trasllade a la consellera. “No demanem més diners sinó que es gestionen correctament els recursos i es prioritzen els ajuts als joves, a la modernització d'explotacions, a les zones desfavorides i els agroambientals”, va dir Caball. UP calcula que en els pròxims cinc anys el sector arrossaire perdrà 7,3 milions d'euros, una mesura que afectarà gairebé 1.800 pagesos, que ja han de suportar un augment dels costos de producció pels tractaments que han de fer per combatre la plaga del cargol poma, d'uns 200 euros per hectàrea. “Comptàvem que tindríem uns ingressos que no arribaran, amb la retallada dels ajuts agroambientals s'ajusten molt els beneficis”, va explicar Marc Tomàs, un jove arrossaire d'Amposta.

Per la seua banda, el director dels serveis territorials d'Agricultura a l'Ebre manté que no s'ha retallat el pressupost i que el programa de desenvolupament rural (PDR) 2014-2020 preveu una despesa pública de 810 milions d'euros, dels quals el govern n'aporta el 50%. “Hi ha més expedients i s'han distribuït els ajuts entre totes les sol·licituds”, va manifestar Grau.

LA XIFRA

20
per cent
s'han reduït els ajuts agroambientals al sector de l'arròs, la producció integrada i l'ecològica, segons UP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ