Economia

oci

Lloret de Mar s'oposa a ser la seu del polèmic Saloufest

Els promotors del Saloufest se'n van de la població tarragonina per les pressions

L'alcalde admet que van voler ressituar-se a Lloret i que l'Ajuntament s'hi ha oposat

“L'organització
de l'Sportsvest és molt més petita, però vigilarem”

L'Ajuntament de Lloret s'oposa radicalment a la possibilitat que els responsables del Saloufest, que s'ha cancel·lat, traslladin aquest polèmic esdeveniment a la població selvatana. L'empresa promotora del Saloufest, I Love Tour, que pertany al grup turístic TUI, va confirmar ahir que, després de 16 anys, no tornarà a celebrar més edicions d'aquest polèmic festival que combina esports i oci nocturn, a causa de les pressions de l'Ajuntament de Salou i de la Generalitat, però va oferir als seus clients esdeveniments similars, com ara l'Sportsvest, que s'organitza fa anys a Lloret de Mar.

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va admetre ahir que l'empresa promotora del Saloufest ha mostrat el seu interès per traslladar-se a Lloret, però va negar que ho faci, ja que s'han tallat les aspiracions dels organitzadors amb un “no rotund”, i va assegurar que ja no es planteja. Sí que s'ha mantingut, en els darrers anys, l'organització d'un esdeveniment de característiques semblants tot i que a menor escala, l'Sportsvest. L'Ajuntament de Lloret, però, també vol dissuadir els organitzadors que continuïn fent aquesta festa d'estudiants al municipi. Per això, l'any passat ja no els van permetre utilitzar les instal·lacions esportives municipals, segons va explicar l'alcalde. Tot i admetre que no s'ha trobat cap problemàtica semblant a les que s'han viscut a Salou a causa dels excessos dels estudiants, manté que no és la línia turística que es vol promoure a la ciutat. I, malgrat que en el seu web Sportsvest s'anuncia ja com un esdeveniment que es farà a Lloret durant el mes d'abril, l'alcalde va dir ahir que no sap del cert encara si s'hi farà o no. “Estarem molt amatents”, va dir, “tot i que l'organització és molt més petita que la del Saloufest, i no hi ha hagut problemàtiques com les de Salou”, hi va afegir.

Segons Dulsat, cada any vénen un grup d'uns 2.000 estudiants britànics a l'Sportsvest, i va dir que l'Ajuntament evitarà de totes les maneres possibles que es vulgui fer un “Salou, segona part” a Lloret. Malgrat tot, va admetre que l'Ajuntament no és l'únic que pot decidir, i encara que pugui evitar llogar instal·lacions per a aquests paquets turístics, no pot impedir que els hotelers que vulguin lloguin habitacions al jovent que ve a través d'aquesta empresa. De fet, l'any passat els joves de l'Sportsvest van allotjar-se a Lloret; però, segons l'alcalde, van haver d'anar a fer les activitats esportives a Tordera. “No els vam llogar equipaments municipals. Sense voler demonitzar res, no és el segment al qual ens volem dedicar”, va assegurar Dulsat. “Evidentment, el que no puc impedir, com a alcalde, és que un hotel doni allotjament a aquests grups; farem el possible perquè no vinguin, i ens reservem la possibilitat d'excloure de la promoció turística que fem aquells que acceptin aquest tipus de públic”, va manifestar.

LES FRASES

Sense voler demonitzar res, aquest no és el segment al qual ens volem dedicar
Jaume Dulsat
alcalde de lloret de mar
Creiem que aquesta línia de turisme, més que sumar, resta, i ningú la vol
Enric Dotras
president del gremi d'hotelers de Lloret de mar
Salou va tancant les seves portes al turisme jove, la qual cosa afecta futures generacions de turisme familiar
I love Tour
responsable del Saloufest

“Han fet inviables els programes per al segment jove”

M.Ribé

La pàgina web de l'empresa I Love Tour continuava ahir al matí oferint als universitaris britànics per 194 lliures (uns 220 euros) tres paquets d'estades a Salou per l'abril del 2017. Enlloc surt el nom de Saloufest ni es fan referències explícites al sexe i l'alcohol, però a la pàgina es parla “del tour més famós de tot el nostre repertori”, amb “nits èpiques”, “esport de qualitat” i amb la promesa que serà “una de les setmanes més memorables de la vida universitària”. Però si ahir I Love Tour estava en boca de tothom era perquè, a través d'un comunicat, l'agència majorista de viatges aixecava la bandera blanca i anunciava que es rendia davant l'ofensiva duta a terme durant els dos últims anys per bona part del territori, cansat de la imatge que donen els estudiants beguts i mig despullats pels carrers de Salou durant tres setmanes i pels perjudicis que això suposava per a la que vol ser capital del turisme familiar. “Diverses pressions” realitzades per l'Ajuntament de Salou i fins i tot per la direcció general de Turisme “han fet pràcticament inviable realitzar programes per al segment del turisme juvenil de la regió”, deia I Love Tour en el comunicat.

En concret, l'agència es queixava que part dels seus participants han estat tractats de “manera intimidatòria” per la policia i que se'ls havia fet passar per un sedàs més fi, multant-los per accions “inofensives” i dins la “legalitat” vigent. A més, segons el promotor, les empreses col·laboradores també han estat víctimes d'aquesta pressió.

Els hotelers donen suport a la decisió del consistori

N. Forns

El president del Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar, Enric Dotras, va donar ple suport ahir a la posició del consistori de vetar un possible Saloufest. “Creiem que, més que sumar, resta, i aquesta línia de turisme no la vol ningú. Algú, pensant només en el seu propi negoci, potser sí, però quan hi tens una conversa sobre el mal global que genera també t'admeten que no”, va dir ahir. Segons Dotras: “Els empresaris som conscients que aquest tipus d'esdeveniment ens fan molt de mal, no ja a mitjà termini, sinó a curt.”

Per altra banda, igual que l'alcalde, també va considerar que l'Sportsvest, que fa anys que s'organitza a Lloret, té un to molt diferent al del Saloufest i mai no ha causat problemes. “Són joves en grups organitzats i surten... vénen a principi de temporada i passes de zero a mil en 24 hores i són canvis que es noten de manera negativa pel que fa a sorolls, més que res”, va dir. Recorda, però, que “tots hem sigut joves”. “Jo he sortit i he begut i potser he aixecat més la veu del compte algun cop i no per això sóc un criminal”, va considerar. Hi va afegir també que aquests grups, ben portats, ajuden a obrir molts negocis abans de la data habitual. “Vénen un parell de setmanes abans de Setmana Santa i als negocis del voltant tot es posa en marxa, també ajuden a crear feina”, va valorar. Els responsables del Saloufest, segons diverses fonts, podrien traslladar el seu paquet turístic a una ciutat italiana, però no es creu que hi hagi un “transvasament” d'estudiants de Salou a Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia