Economia

pesca

quotes de captura

El govern reclama una quota de tonyina per a la flota artesanal

La consellera d'Agricultura defensa els drets de pesca de la flota d'encerclament i palangre, però també l'autorització de captures per altres arts

L'Estat i el grup Balfegó no accepten cap modificació de les quotes

El volum de tonyina roja al Mediterrani s'ha recuperat els últims deu anys, gràcies a un pla de recuperació de l'espècie que va implicar una important retallada de la quota pesquera. En aquest sentit, l'ICCAT, l'organisme internacional que regula la pesca de túnids, incrementarà el 2017 un 20% la quota pesquera, que arribarà fins a les 23.155 tones. I en aquest context de recuperació de l'espècie, la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, va explicar ahir que el govern ha plantejat a l'Estat i a Europa l'autorització d'una quota pesquera addicional per a les embarcacions artesanals. “Cal consolidar i mantenir la quota de captures de tonyina de la flota d'encerclament i de palangre i fer-ho compatible amb una quota addicional per a embarcacions artesanals”, va dir Serret, que va inaugurar les jornades científiques sobre la tonyina roja organitzades pel grup tonyinaire Balfegó a l'Ametlla de Mar.

La proposta del govern no és acceptada per l'Estat, que no preveu sol·licitar cap canvi en la distribució de la quota pesquera a l'ICCAT, segons va explicar ahir el secretari general de Pesca, Andrés Hermida. Tampoc el grup Balfegó considera encertat plantejar cap modificació en el repartiment de les captures de tonyina. “Per autoritzar unes altres arts a pescar tonyina s'hauria de reduir la nostra quota, i encara estem lluny de recuperar les captures que teníem autoritzades el 2007”, va manifestar el director general del grup Balfegó, Juan Serrano. Amb tot, l'empresa tonyinaire de l'Ametlla de Mar creu que es podria plantejar obrir aquest debat quan s'incrementen les captures fins a les 30.000 tones. “Per l'any vinent hi haurà un increment de la quota del 20%, però a partir del 2018 s'han d'establir nous increments”, va dir Serrano. Per la seua banda, el secretari general de Pesca proposa que es substitueixi el pla de recuperació per un pla de gestió de la tonyina. Els últims tres anys, el grup Balfegó ha aconseguit la quota de captures en pocs dies, fet que demostra, segons el grup tonyinaire, l'abundància del recurs.

Pel que fa a la demanda del govern de destinar quota de tonyina a la flota artesanal, afectaria unes 49 embarcacions de diferents ports catalans que, en conjunt, podrien pescar unes 98 tones de tonyina roja.

LA XIFRA

28
per cent
de la quota estatal de captures de tonyina és per a la flota d'encerclament, amb base al port de l'Ametlla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA