Economia

viticultura

Amer recupera la producció de vi després de 50 anys

Es podrà trobar a la Fira de Sant Martí

Amb motiu del nomenament de Carles Puigdemont fill predilecte d'Amer, se'n fa una edició de 50 ampolles numerades a mà i amb la inscripció “President 130”

Senyoriu Rocasalva és un vi que des de fa dos anys es produeix a Amer. Té, ara per ara, una producció molt petita –d'entre 600 i 1.000 ampolles– però el propietari de les vinyes, Joan Rocasalva, no descarta créixer a mitjà termini. “Ara el nostre objectiu és consolidar la producció i demostrar que es pot fer un bon vi a Amer”, explica Rocasalva, que vol animar els joves a plantar vinyes si hereten terres. Amer feia més de cinquanta anys que no produïa vi per comercialitzar –se n'ha anat fent en petites quantitats i per a autoconsum.

El nou vi es podrà trobar a la Fira de Sant Martí que es farà diumenge a Amer. I per afegir-se a la festa de proclamació de Carles Puigdemont fill predilecte de la vila, Rocasalva ha decidit fer una edició de 50 ampolles numerades a mà i etiquetades com a “President 130”, dedicades a la visita a Amer de Puigdemont, 130è president de la Generalitat de Catalunya.

Joan Rocasalva va néixer a Susqueda però va passar molts anys a Badalona. Mai va perdre el seu contacte amb la Selva i la seva intenció havia estat tornar. Es va decidir per Amer perquè el seu padrí i el seu avi matern tenien unes vinyes antigues situades a la serra dels Gats que va acabar heretant. Es va interessar per la història de la vinya a la vila, “on durant uns anys hi va haver molta producció que es venia en un mercat molt important que hi havia al poble”, però la fil·loxera i més tard –l'any 1956– unes glaçades molt importants van matar vinyes i oliveres de la zona. “Als anys seixanta molta gent es va passar al conreu de l'avellana”, explica. Rocasalva també va anar a cursets i el seu professor, Josep Maria Vernet, ara s'ha convertit en l'enòleg del celler.

Els Rocasalva van replantar i empeltar ceps, “però també hem plantat garnatxa negre i merlot i una mica de picapoll blanc”, afirma. El resultat és un vi “atípic, de qualitat i que sorprèn molt pel lloc on s'ha produït”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar
TECNOLOGIA

Implanten robots autònoms a S’Agaró Hotel

GIRONA