Economia

Agricultura

Les Garrigues pressiona Agricultura amb Tracjusa

El Consell Comarcal aprova una moció en què li exigeix una “solució efectiva” pels purins d'aquí a dos mesos

Obvia la polèmica sobre els residus urbans i industrials

El ple del Consell Comarcal de les Garrigues va aprovar dijous a la nit, amb els vots de CiU i el PSC, una moció de suport a la reobertura de Tracjusa, la polèmica planta de tractament de residus de Juneda. La moció va tenir els vots en contra dels consellers d'ERC i s'hi exigeix a la conselleria d'Agricultura a que “en un termini de dos mesos aporti solucions efectives al problema de les dejeccions ramaderes”. També l'acusa de no haver-ne aportat cap durant tres anys. És a dir, d'ençà del tancament de les plantes per les retallades del PP als ajuts a la cogeneració.

El text, impulsat pel govern de CiU, obvia l'origen de la polèmica, l'ús de residus industrials i urbans projectats per Tracjusa com a combustible, dels quals no se'n fa cap esment. Per contra, la moció assegura que la reobertura “permetrà continuar desenvolupant en el medi rural subministraments d'energia bàsics” i que “els objectius dels ramaders coincideixen amb el model estratègic de progrés econòmics i desenvolupament de la comarca i sostenibilitat del medi”. El Consell acorda “donar suport a les iniciatives de reobertura, sempre que compleixin la legalitat vigent i no afectin la salut de les persones i la sostenibilitat del medi ambient”. Cal recordar que el personal sanitari del CAP de les Borges Blanques ha elaborat un manifest contrari a la reobertura amb residus no ramaders.

ERC: “No reflecteix la realitat”

L'alcalde de la Granadella i conseller comarcal d'ERC, Carles Gibert, argumenta el vot contrari dels republicans afirmant que “la moció és fum”. “No reflecteix la realitat, perquè ni esmenta que els problema és el projecte amb els residus industrials i urbans”, diu. A més, tot i reconèixer la importància del sector porcí, Gibert considera que “fa trenta anys que hi ha aquest problema i potser és hora d'enfocar també el desenvolupament rural i econòmic de les Garrigues en altres eixos econòmics”.

De la seva banda, el president del Consell Comarcal, Antoni Villas, assegura: “No diem res dels residus urbans a la moció, perquè no tenim res a dir-hi. No hi estem ni a favor ni en contra. Tampoc sobre si finalment Tracjusa aposta per gasificar residus o opta pel gas natural, com havia fet durant 15 anys. El que demanem és que Agricultura decideixi què vol fer i després parlem-ne”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?