Economia

El Bages impulsa l'ocupació qualificada a la indústria

Un programa entre entitats públiques i privades permet inserir 70 persones en sectors capdavanters de la comarca

Els contractes són temporals, “però amb garanties” de convertir-se en indefinits

Conduir els desocupats del Bages cap a sectors capdavanters a la comarca que necessiten treballadors amb un mínim de coneixements tècnics específics. Aquest és l'objectiu del projecte Ocupació al Bages Industrial, que en el seu primer any de funcionament ha aconseguit inserir setanta persones en la indústria local metal·lúrgica i de components de l'automoció. Ahir, les entitats públiques i privades que impulsen el programa –que estan liderades per l'Ajuntament de Manresa– van renovar el conveni per un any més.

Enguany hi haurà un pressupost de 327.000 euros, dels quals 245.000 provenen de la Diputació de Barcelona. La resta estan cofinançats pels municipis que hi participen i també pel Consell Comarcal. El pressupost serveix, sobretot, per oferir una formació encarada a les necessitats reals de les empreses. De fet, segons van explicar ahir tècnics del programa, són les mateixes empreses les que demanen el tipus de formació. Els cursos són extensos, d'aproximadament 400 hores, i permeten adquirir els coneixements específics per ocupar llocs de treball que estan vacants. El mínim requisit és haver cursat l'ESO, tot i que la majoria de cursos estan més focalitzats a perfils que disposin d'un grau mitjà o superior. Per edats, es busca l'ocupació de persones menors de 30 anys i majors de 45.

Responsables del programa van detallar que la renovació del conveni permetrà que la feina del primer any no s'aturi. Fins ara, han passat pel projecte 144 persones –de les quals 70 han aconseguit signar un contracte– i s'hi han implicat 64 de les 120 empreses que s'han visitat. L'objectiu és arribar a les 276 empreses.

Tot i que les dades es van valorar de manera positiva, els tècnics no van amagar que “la temporalitat dels contractes continua essent alta”. Tot i això, també van fer notar que es tracta d'un tipus de lloc de treball on és habitual que els primers contractes siguin “de mesos”, ja que són feines que requereixen habilitats tècniques, “i les empreses volen estar segures que és la persona adient, però si ho ets, les garanties que el contracte es converteixi en definitiu són més altes que en altres sectors, com ara el comerç o l'hostaleria”.

Alguns dels cursos que s'oferiran són: tractament de xapa, operacions de fabricació mecànica, verificació tridimensional i interpretació de plànols. A més de Manresa, hi participa Artés, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Súria, Sant Salvador de Guardiola, Sant Joan de Vilatorrada, el Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet i Santpedor. També la UPC, la Cambra de Comerç, el Consell Comarcal i la Patronal Metal·lúrgica del Bages.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona