Economia

Economia

Els secrets del formatge artesanal

La formatgeria Betara d'Olost preveu tancar el 2016 amb un increment de facturació d'entre un 5% i un 10%

Compta començar a produir uns 1.500 litres setmanals de llet

Distingits internacionalment quatre anys consecutius amb diferents premis dels World Cheese Awards, la formatgeria Betara d'Olost ha decidit fer un pas endavant per consolidar el seu projecte. L'empresa ha posat en marxa una ecogranja escola a Sant Boi de Lluçanès. Es tracta d'una iniciativa per difondre a un públic familiar el procés que hi ha al darrere de l'elaboració dels formatges. Amb tot, l'ecogranja va néixer per poder abastir l'empresa de llet d'ovella ecològica per elaborar els formatges, segons explica a l'ACN el propietari, Ramon Berengueras, que assegura que és una de les poques granges d'ovella ecològica que hi ha al país. La formatgeria preveu tancar el 2016 amb un creixement d'entre un 5% i un 10% i una facturació al voltant d'1,5 milions.

El desembre del 2014, el productor que subministrava la llet d'ovella ecològica a Betara va deixar de fer-ho i, davant la important demanda d'aquest tipus de formatge, l'empresa va decidir aventurar-se a construir la seva pròpia granja d'ovelles ecològiques. Dos anys després, però, encara no s'ha pogut produir ni un litre de llet, explica Berengueras. Tot i això, veu el futur amb optimisme, ja que acaba de néixer el primer xai. Ara la granja té 150 ovelles i moltes estan prenyades.

La intenció de Berengueras és que a principis d'any s'obtingui de manera regular llet d'ovella i progressivament arribar a produir al voltant d'uns 1.500 litres setmanals. La idea de l'escola ha arribat més endavant, per l'interès de Berengueras que els nens i nenes puguin veure de primera mà d'on surten els formatges. Fa relativament poc que han començat les visites, adreçades de moment a un públic familiar, però amb la intenció d'estendre-les a les escoles. També s'ofereixen tallers monogràfics com ara el de la llet, el tastet de formatges, donar menjar a una ovella petita o el de llana, quan és la temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona