La plantilla de Lear rebutja una indemnització de 30 dies per any treballat que proposa l'empresa

Dilluns col·lapsaran el centre de Tortosa amb una caravana de cotxes

El comitè d'empresa va traslladar ahir a la plantilla de Lear la proposta d'indemnitzacions que va fer la multinacional en la reunió de dijous i que, segons han explicat alguns treballadors, és de 30 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats. Una proposta que els sindicats no volien fer pública en principi i que consideren totalment «insuficient». «Hi ha els precedents de Cervera i Àvila i aquí no permetrem que tanquen la fàbrica tan alegrement», ha explicat Vicenta Lliveria, delegada de la UGT al comitè d'empresa. Tot i això, els sindicats esperen que en les pròximes reunions que mantindran amb l'empresa, dimarts i dijous que ve, i que seran amb la mediació de la Inspecció de Treball, es millore l'oferta.

Després d'haver-se manifestat a Roquetes, Tortosa i Barcelona contra el tancament de la planta que fabrica cablejat per al sector de l'automoció, els treballadors han decidit fer una caravana de vehicles dilluns a la tarda. Els cotxes sortiran a les sis de la tarda des de la fàbrica, travessaran Roquetes, entraran a Tortosa pel barri de Ferreries i creuran l'Ebre pel pont de l'Estat. La caravana reivindicativa anirà per l'avinguda de la Generalitat fins a la plaça del Bimil·lenari, des d'on tornaran a començar el recorregut. Dimarts i dijous hi haurà concentració dels treballadors mentre té lloc la reunió entre sindicats i empresa, mentre que dissabte (21 de novembre) es convocarà una assemblea a l'auditori Felip Pedrell. «Serà just el dia que s'acaba el període de consultes», ha dit Lliveria. D'altra banda, està previst que el 28 de novembre els treballadors de Lear tallen la carretera N-340.

El Parlament no arriba a cap acord

Els diferents grups amb representació al Parlament han estat incapaços aquesta setmana de fixar una posició conjunta contra el tancament de la planta de Lear a Roquetes, just la mateixa setmana que els treballadors han portat les seues protestes davant del Parlament i de la Generalitat. «El tripartit ha tirat la tovallola i ha abandonat perquè diuen que no hi ha res a fer», va lamentar el diputat de CiU, Xavier Pallarés, que considera una bajanada l'afirmació del Departament d'Agricultura en el sentit que el sector agrícola i ramader pot absorbir part dels desocupats a les Terres de l'Ebre. Per la seua banda, la diputada d'ERC, Marta Cid, sosté que «els únics que han tirat la tovallola són els responsables de Lear». Cid ha criticat els grups de l'oposició per haver-se aprofitat de la situació que afecta els treballadors de Lear i utilitzar-la com una eina de desgast del tripartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.