Economia

Dotze municipis de l'Alt Camp pacten per atraure empreses

Els ajuntaments impulsaran accions conjuntes per atraure noves inversions industrials als divuit polígons que hi ha ara a la comarca

Una finestreta única, suport al talent i eines de promoció seran les estratègies bàsiques de treball

Dotze municipis de l'Alt Camp van signar ahir el Pacte Camp de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp amb l'objectiu d'afavorir, amb accions conjuntes i la col·laboració entre la iniciativa privada i la pública, la captació de noves empreses. El pla ha rebut el suport del programa de projectes innovadors i experimentals que impulsa el Servei d'Ocupació de Catalunya i la seva signatura ha estat presidida pel conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.

Amb l'impuls de Valls, l'acord suma els esforços d'Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Vila-rodona i Vilabella, i té l'adhesió d'empreses i agents econòmics i socials. Els dotze municipis disposen de 7 milions de metres quadrats de sòl industrial, repartits en divuit polígons, i una important activitat econòmica amb més de 3.500 empreses.

El projecte preveu, com a primer eix, la creació d'una finestreta única que concentri els serveis d'assessorament tècnic per fer més àgil qualsevol tràmit. Des de la mateixa oficina s'informarà dels passos per obrir una nova empresa o de les diferents línies d'ajut que ofereixen les administracions. Un segon eix serà el suport al desenvolupament de projectes emprenedors. I, finalment, un tercer eix de promoció se centrarà tant a atraure inversions com a fomentar la internacionalització, la formació, la participació en fires i missions empresarials, i la negociació per obtenir preus competitius en serveis.

Els impulsors volen consolidar l'Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya amb la base de sectors potents que ja existeixen, com ara la indústria de l'automoció, l'alimentació, la logística, el paper i el de material de la construcció. “Ens hem de creure i fer entendre que invertir a l'Alt Camp és una excel·lent opció”, va resumir com a objectiu el regidor de Promoció Econòmica de Valls, Joan Carles Solé.

En el decurs de la presentació, el conseller Jordi Baiget també va qualificar de pionera la iniciativa, que s'ha avançat al pacte que el govern de la Generalitat vol impulsar en l'àmbit de país amb els agents econòmics i socials, i tots els partits polítics. I, en aquest sentit, va ressaltar “la voluntat de col·laborar de diferents ajuntaments per damunt de les ideologies”. Baiget també va defensar el sector de la indústria com a motor econòmic dels territoris i, especialment, quan aquesta apareix “diversificada sectorialment i territorialment”.

LA XIFRA

7
milions
de metres quadrats és la capacitat de sòl industrial dels municipis signants del Pacte Camp de Valls.

Valls se suma al pla Reempresa de la Cecot

L'Ajuntament de Valls i la patronal Cecot han signat un acord de col·laboració per difondre i estendre el pla Reempresa com un model d'emprenedoria que incideix en la continuïtat de les empreses. Reempresa treballa per aconseguir crear a Catalunya un mercat únic per a la compravenda d'empreses i negocis petits. Avui, a les dotze del migdia, a l'Ajuntament vallenc, es presentarà l'acord en un acte en què participaran agents socials de la ciutat.

La incorporació de Valls al projecte s'emmarca en l'eix de treballar conjuntament amb la Diputació de Tarragona per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar-ne la competitivitat. L'objectiu del pla Reempresa, que es fa extensible, és impulsar la transmissió d'empreses per generar creixement econòmic i evitar el tancament de negocis viables al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida