Economia

Agricultura

Estalvi d'un 30% d'aigua als cultius

Ho aconsegueix una empresa de Verdú amb un sistema d'eficiència

Tàrrega va ser el marc ahir de la pri­mera jor­nada Smart Water Point, dedi­cada a l'ús efi­ci­ent de l'aigua en l'agri­cul­tura.

La firma SAF estal­via fins a un 30% d'aigua als cul­tius gràcies al seu sis­tema que inte­gra dades de son­des de reg a temps real, un web de visu­a­lit­zació i comu­ni­cació, i un ser­vei de suport que per­met al tècnic guiar el maneig de cul­tius en múlti­ples situ­a­ci­ons. Així ho va asse­gu­rar el gerent de SAF, David Tous, que veu que el sis­tema encaixa molt bé en els nous rega­dius com els del Segarra-Gar­ri­gues; “això per­met reduir cos­tos als pro­duc­tors i millo­rar la qua­li­tat”, afirma. En la jor­nada hi van par­ti­ci­par Miquel Aran, res­pon­sa­ble a Cata­lu­nya de la Soci­e­tat Espa­nyola de Ciències del Sòl; Enric Macías, direc­tor de Viti­cul­tura Vega Sicília, i Manel Raventós, direc­tor de Finca Sant Miquel, entre altres. Raventós va expli­car que és pos­si­ble fer una agri­cul­tura inten­siva i sos­te­ni­ble.

Amb la cele­bració de la tro­bada a Cal Tre­pat, la història es va repe­tir. Si a prin­ci­pis del segle XX l'antiga fàbrica va trans­for­mar l'agri­cul­tura a l'Estat espa­nyol ins­pi­rant-se en les dalla­do­res ame­ri­ca­nes, avui una firma de Verdú, amb tec­no­lo­gia dels Estats Units, vol trans­for­mar la manera de regar al camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia