Els sindicats trenquen la negociació amb Lear i continuen les mobilitzacions

Reclamen més implicació de l'administració i que demostre que està al costat dels treballadors

«Les negociacions amb Lear estan trencades i començarem a redactar el contrainforme per presentar-lo a l'administració», va explicar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. La multinacional nord-americana va ampliar una mica en la reunió d'ahir l'oferta de dimarts i així va passar d'oferir una indemnització de 35 dies de sou per any treballat a oferir-ne una de 40 dies, amb un màxim de 25 mensualitats, una proposta que els sindicats no estan disposats a negociar i menys encara si Lear es resisteix a presentar un pla de prejubilacions. «La negociació va molt lenta, l'empresa no millora la proposta i per això hem decidit plantar-nos», va assenyalar Casadó. Ara el comitè d'empresa començarà a redactar el contrainforme, un document en què transmetran al Departament de Treball els motius pels quals rebutgen l'ERO de tancament de la planta de Lear a Roquetes.

A més, els sindicats van recriminar ahir a l'administració que es limite a fer de mediadora en les reunions i reclamen a Treball que s'implique de manera contundent en la negociació. «Ha arribat el moment en què administració i partits polítics han de demostrar el compromís que van prometre als treballadors afectats i han de pressionar la multinacional perquè s'aproximen posicions», va assenyalar el secretari de política sindical de la federació del metall, construcció i afins de la UGT, José Antonio Pasadas. En aquest sentit, el comitè d'empresa està disposat a tornar-se a reunir amb Lear en el cas que l'administració aconsegueixi que l'empresa millore l'oferta. Pel que fa al període de consultes, s'acaba el 30 de novembre.

Assemblea informativa

Demà dissabte el comitè d'empresa ha convocat els treballadors a una assemblea informativa que tindrà lloc a partir de les onze del matí al casal de Jesús. Els treballadors continuaran les mobilitzacions contra l'ERO de tancament de Lear a Roquetes i dilluns està previst que presenten els seus currículums als serveis territorials de Treball i Innovació.

Concentració al CEIP El Temple per reclamar indústries

L'associació de mares i pares (AMPA) del CEIP El Temple de Tortosa va organitzar ahir una concentració al pati de l'escola per reclamar la industrialització de les Terres de l'Ebre. En el manifest que es va llegir, es va denunciar el constant degoteig de pèrdua de llocs de treball a les comarques de l'Ebre, una situació que consideren que ofereix un futur incert per als més menuts: «Potser no podran treballar a les Terres de l'Ebre», deia el manifest.

Més comissions de treball

La comissió de seguiment per la industrialització de les Terres de l'Ebre, que presideix el conseller Huguet, es reunirà periòdicament amb un doble format: d'una banda, es faran reunions amb els agents socioeconòmics de l'Ebre a Barcelona presidides per Huguet, i de l'altra, es faran reunions al territori presidides pel delegat del govern, Lluís Salvadó. També es crearan dues comissions de treball més: una, destinada a estudiar noves eines de formació ocupacional i professional, i l'altra, constituïda per les administracions locals impulsores de vivers d'empreses, per garantir-ne la coordinació i cercar iniciatives conjuntes en l'àmbit del desenvolupament econòmic local. En la reunió de dimecres a la tarda, els sindicats i la patronal de l'Ebre van reclamar al govern que s'acceleren les infraestructures de comunicació, les productives i la creació d'un centre de formació integral professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.