Economia

Municipal

El pressupost de Tona, sense grans canvis

El govern aprova uns números que no van tenir el suport d'Esquerra

Els vots de l'equip de govern, en mans de Convergència, que té majoria, units als del regidor no adscrit Pere Senyé i a la regidora d'ICV, Berta González, van servir per aprovar el pressupost d'enguany, que ascendeix a 7,4 milions d'euros: “És un pressupost continuista, que manté l'aposta pels serveis a les persones i que no representa cap risc per a les finances del poble”, va assenyalar l'alcalde, Josep Salom. De fet, la xifra aprovada és pràcticament idèntica a la del 2016, i tot i que es preveu un import molt baix per a inversions –276.000 euros–, el gros de les millores es finançaran mitjançant la modificació de crèdit i la incorporació de romanent aprovada pel consistori fa un parell de mesos, que permetrà invertir 2,3 milions d'euros des d'ara i fins al 2019.

El principal grup de l'oposició, format per Esquerra, va votar en contra del pressupost argumentant que no hi havien pogut prendre part: “No hem tingut marge de maniobra. En comptes d'un debat ens hem trobat una explicació i hi ha mesures, com l'externalització del casal d'estiu, que no veiem clares, i trobem a faltar una partida de pressupost participatiu. És un tema de formes i ens instem a poder debatre més el 2018 i a votar-hi a favor”, va explicar la portaveu, Núria Sisó. Salom va remarcar que no entenia la negativa: “Entenc que ERC vulgui marcar perfil, però, més enllà de criticar dues o tres coses, trobo a faltar aportacions més treballades. És un disgust que hi voteu en contra.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]