Economia

Territori

La demarcació de Lleida rep 3,4 milions d'euros del fons europeu Feder

Es destinaran al projecte d'instal·lacions de biomassa al Pirineu i a la dinamització turística de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues

Les comarques de Lleida rebran 3,4 milions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) destinats a projectes de turisme sostenible i energies renovables que beneficiaran 124 municipis, segons van anunciar ahir el president de la Diputació, Joan Reñé, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs.

La inversió total al territori serà de prop de 7 milions d'euros, ja que la Generalitat aportarà 3,5 milions de cofinançament que s'afegiran als del fons europeu. En concret, els diners es destinaran al projecte d'instal·lacions de biomassa ForestLocal4, que beneficiarà les comarques de la Val d'Aran, la Cerdanya, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, i al projecte de dinamització turística Ponent Actiu, que comprèn l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues.

Els dos projectes que rebran els ajuts del fons Feder pertanyen als eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020, que són les línies destinades a projectes locals per potenciar el desenvolupament dels territoris en temàtica de medi natural i patrimoni cultural, amb vinculació turística, i el desenvolupament de l'eficiència energètica.

ForestLocal4 té a veure amb la necessitat d'afavorir el pas cap a una economia baixa en carboni a través de les energies netes com la biomassa. Preveu una inversió de 3,9 milions d'euros, dels quals el govern en finançarà 1,85 a través de fons europeus. Permetrà articular un sistema de gestió forestal dels boscos de propietat municipal al Pirineu de Lleida, per a la mobilització de biomassa forestal per a usos tèrmics en edificis i equipaments públics a les comarques amb un elevat pes específic de boscos de propietat de l'administració local.

Ponent Actiu està vinculat a l'objectiu compartit de conservar i promoure el patrimoni natural i cultural. Preveu una inversió de gairebé quatre milions d'euros en la consolidació del territori com a destí turístic a còpia de valorar el seu patrimoni natural i cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona