La Diputació de Lleida vol potenciar el turisme d'interior amb una xarxa de «Pobles amb Encant»

Aquests ajuts s'afegeixen a les entitats locals i el teixit industrial per crear nous productes turístics. La iniciativa tal com ha explicat Gilabert, no busca donar petits ajuts a molts pobles, sinó escollir pobles que realment puguin ser un atractiu turístic pel seu encant. El director dels serveis territorials a Lleida, del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Vidal Vidal ha explicat que la xarxa de Pobles amb Encant servirà per promocionar fora, pobles amb un atractiu turístic demostrat, de forma conjunta, de la mateixa manera que es fa amb rutes com per exemple la dels Castells del Sió (Segarra).

En aquesta xarxa es vol promocionar pobles de llocs com ara la Vall del riu Corb (Urgell) o la Serra del Montsec (Noguera). Aquesta iniciativa per potenciar el turisme de les zones d'interior s'uneix a les ja endegades durant els darrers anys com ara el Tren dels Llacs entre Lleida i la Pobla de Segur o el Centre Observatori de l'Univers del Montsec i que han tingut un gran èxit de públic.

Des de la Diputació s'afirma que hi ha la voluntat de crear una opció alternativa de turisme al de platja i muntanya. Aquesta convocatòria d'ajuts s'ha presentat durant el vuitè Fòrum Manel Martín de Turisme que s'ha celebrat aquest matí a Balaguer sota el títol Com transformar un poble en destinació turística, principis i pràctiques. Unes jornades destinades al sector turístic, alcaldes i regidors de pobles que volen promocionar el turisme.

La jornada, que ha comptat amb un nombre de 120 inscrits, també ha comptat amb la participació de l'alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Vicent Font, i el director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona