Economia

indústria química

Covestro i Ercros no tancaran les plantes de Tarragona i Flix

Totes dues empreses signen un contracte per garantir el subministrament mutu i assegurar així la seva continuïtat

Bones notícies per a les plantes de Covestro, a Tarragona, i Ercros, a Flix, que suspenen el tancament previst per enguany. Totes dues empreses han signat un contracte per mantenir l'activitat de les respectives plantes d'MDI a Tarragona, i fosfat bicàlcic, a Flix, i a subministrar-se mútuament per garantir les produccions. Segons aquest acord, Covestro continuarà adquirint clor a Ercros. Amb aquesta substància, la filial tarragonina de Bayer produirà àcid clorhídric que vendrà a Ercros perquè subministri la planta de fosfat bicàlcic de Flix. Una retroalimentació que assegura la continuïtat de totes dues plantes.

Amb aquest acord s'evitarà l'acomiadament total dels 120 treballadors de la planta d'MDI a Tarragona, tot i que sí que es preveu una reestructuració que encara està per concretar. “L'impacte en els empleats serà minimitzat”, apuntava ahir l'empresa. Tampoc no perilla la continuïtat de la planta de fosfat bicàlcic de la fàbrica de Flix, amb 37 treballadors.

El tancament de Covestro estava previst per a finals d'aquest any. La raó del canvi de plans és “l'augment significatiu de la demanda d'MDI” i la garantia de subministrament per part d'Ercros: “És una bona notícia per al centre de treball de Tarragona i els nostres empleats; amb la continuïtat de la nostra producció a Tarragona volem contribuir al creixement futur dels nostres clients”, segons Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya.

Alenada d'aire fresc, també, per als treballadors: “Estem molt contents pel canvi de decisió, perquè el gener passat, quan van anunciar que tancarien la planta, ja vam presentar un contrainforme que ara ens dona la raó”, segons Ramon Viña, president del comitè d'empresa de Covestro, que va destacar que la planta es mantindrà oberta “perquè el mercat de l'MDI continua pujant i Tarragona n'és una peça important”. Tot i això, Viña s'ho pren “amb cautela”: “Ens demanen una reducció de costos perquè hem de ser més competitius; la reestructuració, si n'hi ha, no sabem com ens afectarà encara”, apuntava.

LA FRASE

Estem contents; els empleats han sabut aguantar la pressió i demostrar a Alemanya que hem de ser-hi
Ramon Viña
President del comitè d'empresa de covestro


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia