Economia

Territori

Marc Solsona reclama millors infraestructures

A la inauguració de la Fira de Mollerussa, Munté li respon que “són reptes de país”

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va reclamar ahir, durant la inauguració de la 145a Fira de Mollerussa millores en les connexions i infraestructures del territori per continuar sent un “referent firal i econòmic” a Catalunya. Solsona es va referir concretament a la necessitat que l'administració actuï com a “facilitadora d'activitat i no com a limitadora”, va dir davant la consellera de la Presidència, Neus Munté. “Necessitem que el territori sigui competitiu”, hi ha afegit, i per això, ha dit, calen millores en l'A-2 i l'N-240, a més de participar del corredor mediterrani i que es millori la via de tren Lleida-Manresa”, hi va afegir. Solsona també es va mostrar agraït i satisfet, en canvi, per la construcció de la nova estació d'autobusos.

Per la seva banda, en el parlament inaugural Neus Munté va recollir les reivindicacions de Solsona: “Si són reptes d'una part del territori són reptes de tot el país” i, tot i reconèixer que alguns no es poden resoldre ara per qüestió de recursos o per tema competencial, “des del govern treballem per avançar en benefici del territori, del país i de la seva gent”. La consellera de la Presidència va remarcar que la Fira de Mollerussa està “molt consolidada i arrelada en l'àmbit nacional i l'internacional, i s'ha convertit en el gran aparador de la tradició i la modernitat agrícola de Catalunya”. També va remarcar “l'impacte que el sector agrícola té en termes d'equilibri territorial i de cohesió social i per això des del govern estem compromesos a impulsar les iniciatives que calgui per assegurar el relleu generacional o l'aprofitament de les noves tecnologies per avançar”.

Bones previsions

La consellera va celebrar les previsions que aquesta serà una de les millors edicions dels darrers anys per la participació de firmes expositores i ocupació dels recintes firals: “És una molt bona notícia, que demostra una bona tendència de recuperació del sector agrari, a més del prestigi que la Fira guanya any rere any”. Munté assegura que des del govern són “conscients de les fortaleses del sector” i va fer una crida a “treballar plegats per materialitzar oportunitats de negoci, obrint nous mercats internacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.