Elfe atura les obres a El Corte Inglés com a mesura de pressió pel cobrament

Elaborados Férricos SA (Elfe) ha aturat les obres a l'edifici d'El Corte Inglés de Tarragona quan falten només tres dies per finalitzar-ne l'execució. Elfe ha paralitzat les obres com a mesura de pressió per l'incompliment de la contractista –Iberica de Servicios y Obras (ISO)– de fer efectius els pagaments pendents. Francisco Serna, conseller delegat d'Elfe, explica que «s'han perdut 500.000 euros en l'obra» a causa, bàsicament, dels endarreriments dels terminis aliens a l'empresa.

Elfe és la subcontractista directa pel subministrament i muntatge de 5,5 tones d'acer per a les estructures de formigó de l'edifici que es construeix a la rambla President Companys de Tarragona. L'obra, adjudicada per un import de 2,8 milions d'euros, s'havia d'acabar el 31 de juliol, un termini que «nosaltres, amb uns rendiments més elevats, hauríem complert», manifesta Serna.

A l'obra hi han treballat una mitjana de 50 persones en els darrers deu mesos, els quals no han rebut l'última nòmina. La subcontractista reclama els 50.000 euros que es detallen en el contracte per endarreriments i l'abonament de l'import de 172 tones que es van descomptar en l'última certificació, valorades en uns 300.000 euros. Per tancar el conflicte, Elfe demana que les dues parts consensuïn el tancament econòmic de l'obra que, tal com assenyala Serna, «fins ara l'hem finançat nosaltres». Elfe, amb taller a l'Arboç, subministra, entre altres obres, diversos trams de les obres del TGV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.