Economia

Economia

Trobar feina amb 45 anys fets

Castelló d'Empúries ha acollit una jornada pionera a l'Alt Empordà en què s'ha reunit vuit empreses per fer 305 entrevistes a 280 persones d'una edat a partir de 45 anys i candidates per a 23 llocs de feina que s'oferien

Trobar i buscar feina a partir de certa edat no és fàcil. Ho saben molt bé les 280 persones que es van inscriure en la primera jornada de formació i ocupació que es va celebrar, aquest passat divendres, a Castelló d'Empúries. Els participants tenien més de 45 anys i alguns fa mesos, fins i tot, anys que estan a l'atur. L'Ajuntament del municipi, conjuntament amb els de Figueres i Vilafant, el Consell Comarcal i el SOC han organitzat aquesta iniciativa per tal de donar-los una oportunitat. Un total de vuit empreses han fet més de 300 entrevistes al llarg de tot el dia amb l'objectiu de cobrir 23 llocs vacants. “És una oportunitat per a la gent de la nostra edat, perquè és difícil. Per molt que portis currículums, arriba un moment que et desanimes”, assegura la Lídia Taboas. Té 53 anys i avui farà dues entrevistes de feina –el màxim s'ha fixat en tres per persona. És una gran notícia, tenint en compte que fa dos anys que és a l'atur. Ella és una de les 280 persones que a primera hora es van inscriure per participar en la jornada.

La iniciativa va sorgir a través de la mesa comarcal de treball i ocupació i del programa Grans actius que s'hi realitza, i el municipal de Castelló va acollir l'organització de la jornada. La regidora de Treball, Formació i Ocupació, Anna Massot, recalca que gairebé el 50% d'aturats de l'Alt Empordà tenen a partir de 45 anys. Els participants ja esperen que aquesta edició sigui la primera de moltes. De fet, la regidora explica que esperaven tenir bona acollida però que s'han vist sobrepassats. “La gent havia d'estar aquí a les vuit del matí per apuntar-se i a les set, ja hi havia persones esperant”, ha explicat. L'ocasió s'ho val, l'oportunitat és única i tots volen aprofitar-la. És el cas de Carlos Martín. Fa un mes que es va quedar sense feina. Abans, havia fet una mica de tot: des de cabrer a operari de fàbrica. Diu que no li fa por treballar, al contrari. “Em considero una persona activa i crec que les persones de 45 anys som més responsables i sabem el que volem a la vida”, insisteix.

No només els demandants de feina veuen aquesta iniciativa com una oportunitat. El cap de recursos humans del grup Tramuntana (dedicat al sector comercial), Rafael Álvarez, diu que quan els van plantejar la possibilitat de venir, no van dubtar. “ Per nosaltres, aquesta franja d'edat que supera els 40-45 anys no és cap mena d'obstacle, al contrari. Són persones que ens poden aportar valors i sempre hem tingut aquest ventall obert”, assegura.

La jornada es va iniciar amb un documental i després hi va haver una conferència a càrrec del formador Francesc Gelida. Finalment, es va iniciar el torn d'entrevistes: deu minuts que podran ampliar-se si l'empresa veu potencial en els participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia