Economia

Economia

Una delegació d'empresaris xinesos visita Almenar

La comitiva mostra interès per les noves varietats de fruita de pinyol i per la producció de biogàs

La visita respon a un viatge anterior d'empresaris lleidatans a la regió de Jiangxi

Una delegació oficial xinesa de la província de Jiangxi, que va visitar aquesta setmana Almenar (Segrià), s'ha mostrat especialment interessada en les noves varietats de fruita de pinyol i en la producció de biogàs, després de veure diverses finques agràries de l'empresa de vivers Sat Tros Nou i, també, la planta de biogàs del municipi, pertanyent al consorci AMDA Energia. Aquest interès és fruit de la necessitat de millorar les varietats locals xineses de presseguers, poc evolucionades, i de la importància del sector porcí en la província sud-oriental xinesa. La trobada s'ha produït després que responsables de Sat Tros Nou i PSB Producción Vegetal visitessin, el novembre passat, la ciutat de Yingtan, a la província de Jiangxi, per establir relacions a fi i efecte d'avançar en la recerca de la investigació varietal de fruita de pinyol. Representants del govern de la regió i de la ciutat xinesa de la província de Jiangxi van rebre els representants d'aquestes empreses i van mostrar un gran interès per la seva experiència de cultius, els tractaments fitosanitaris respectuosos amb el medi ambient, la modernització de les plantacions i la renovació varietal.

Aquesta setmana, la delegació oriental, encapçalada pel vicepresident Huang Zhangong, es va desplaçar a l'explotació on es cultiven les noves varietats de fruita de pinyol (préssec, paraguaià, nectarina, platerina i albercoc) patentades per l'empresa PSB Producción Vegetal. Prèviament, la comitiva xinesa va participar en un acte institucional a l'ajuntament d'Almenar, on va ser rebuda per l'alcaldessa, Teresa Malla, i pel regidor d'Agricultura, Jordi Sanuy. Els visitants van protagonitzar un intercanvi de regals i van mantenir una petita reunió de treball amb representants municipals i empresaris locals.

La missió comercial ha estat també possible gràcies a les gestions dels empresaris espanyols d'origen xinès residents a Barcelona Soun Lam i Apoc Lam. Amb aquesta visita a Almenar, els responsables de Sat Tros Nou, Pere Magrí i Josep Sancho, esperen que s'aconsegueixi establir acords de col·laboració amb les autoritats xineses que podrien passar, fins i tot, per produir i comercialitzar in situ a la Xina les noves varietats de fruita de pinyol.

Sat Tros Nou-Viversa és una empresa d'Almenar que es dedica a la producció de viver de plantes de fruita de pinyol i, alhora, a la producció i la comercialització de préssec, albercoc, nectarina i cirera. El 25% de la venda d'arbres fruiters es destina a l'exportació a països com ara l'Estat francès, Itàlia, l'Azerbaidjan o Algèria.

El mercat xinès es presenta com una oportunitat de negoci molt interessant perquè té milions de consumidors potencials. De la mateixa manera, el país ostenta una potent activitat econòmica per establir intercanvis comercials i per finançar activitats d'investigació i recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona