Economia

diputacions

empresa

Un vincle que comença a donar fruits

xifres El projecte ‘Ocupació a la indústria local’, que impulsa la Diputació, ha inserit 85 persones a la comarca d’Osona en un any i mig Encert Es detecta la necessitat de l’empresa i s’ofereix una formació específica a col·lectius vulnerables

Enfortir la relació entre entitats públiques i empreses privades amb l’objectiu de generar ocupació, i aconseguir inserir en el mercat laboral els col·lectius més vulnerables com ara els joves i els aturats de llarga durada. Aquests són els dos reptes del projecte impulsat per la Diputació de Barcelona Ocupació a la indústria local i, segons es va explicar en la presentació dels resultats feta a l’empresa La Farga Lacambra de les Masies de Voltregà, el vincle funciona: “Hem tingut 1.400 participants i hem aconseguit 725 insercions laborals en el conjunt de la demarcació, cosa que ens dona un percentatge d’èxit del 45%”, va remarcar la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens.

El projecte vincula els consells comarcals, les agències de promoció econòmica i ocupació de cada territori i empreses de diversos sectors com el metal·lúrgic, el tèxtil o l’alimentari, entre d’altres, a qui els interessa incorporar personal d’un perfil determinat: “Detectem una necessitat, se’ls ofereix formació moltes vegades des de les mateixes empreses i aconseguim persones amb una formació molt específica i orientada a la necessitat de l’empresa”, diu Recasens.

Osona, un referent

La presentació dels resultats es va fer a Osona perquè és un dels territoris on el projecte ha obtingut més èxit: “És una comarca que ha sabut mantenir el múscul industrial i, en sectors com el metal·lúrgic i l’alimentari, ser innovadora. Són empreses arrelades però que necessiten un perfil especialitzat que els costa de trobar”, va explicar Sònia Recasens.

D’un col·lectiu invisible a nous especialistes

La Farga Lacambra és una de les empreses que han participat en el projecte ‘Ocupació a la indústria local’ i en fa una valoració molt positiva. Dani Pérez, director de persones i organització, explica que a través de la formació han pogut incorporar fins a set persones que en un principi “eren un col·lectiu que no teníem pensat”, com són els aturats de llarga durada. “Hem creat especialistes en l’àmbit de l’electromecànica”, diu Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA