Economia

sector pesquer

El grup Balfegó reclama un increment de la quota de captura de tonyina roja

Les embarcacions de l’empresa de l’Ametlla de Mar pesquen 1.650 tones de túnids en sis dies

Asseguren que l’espècie s’ha recuperat en els últims anys

La flota del grup Balfegó de l’Ametlla de Mar, formada per nou vaixells –quatre dels quals, de l’Ametlla de Mar i cinc de francesos–, només ha necessitat feinejar sis dies per completar la captura de les tones de tonyina roja assignades per a aquesta campanya, un total de 1.650 tones. De fet, la flota tonyinaire va aconseguir dues terceres parts de la seua quota en 24 hores, mentre que va interrompre durant tres dies l’activitat pesquera pel mal temps.

Aquesta rapidesa a capturar el volum de tonyina roja assignada demostra, segons el grup Balfegó, l’abundància de l’espècie, ja que el termini autoritzat per pescar tonyina roja al Mediterrani s’allarga fins al 24 de juny. És per això que l’empresa tonyinaire de l’Ametlla reclama un increment de la quota de tonyina roja per a la campanya vinent. En aquest sentit, demana a l’Iccat, l’organisme internacional que regula la pesca de túnids, que augmente de manera gradual les captures autoritzades fins a arribar a les 40.000 tones, la xifra que estava permesa fins al 2006, quan es va aprovar el pla de recuperació de la tonyina roja, que va retallar a la meitat la quota autoritzada.

No ha estat només aquesta campanya, que s’han aconseguit les captures assignades en pocs dies, sinó que la situació s’ha repetit els últims cinc anys. En aquest sentit, el grup Balfegó sosté que la recuperació de la tonyina roja és un fet “inqüestionable”. Per al nou pla de la tonyina roja que es determinarà al novembre, la companyia reclama una pujada gradual de la quota pesquera per a tot el Mediterrani. “Permetria un marc de negoci i una situació estable per a les flotes històriques responsables i sostenibles”, expliquen des de Balfegó. En canvi, les modificacions dels criteris de repartiment de la quota no haurien de significar, segons el grup de l’Ametlla, un augment del nombre de vaixells amb drets de pesca.

LA XIFRA

40.000
tones
de tonyina roja és el volum de captures que el grup Balfegó reclama que s’autoritze.

Millora de les mesures de gestió

La recuperació de la tonyina roja ha de servir per impulsar una millora de les mesures de gestió com ara les talles mínimes de pesca dels exemplars, els inspectors de vaixells, les granges i els ports, i la introducció de mecanismes telemàtics per a les comunicacions de moviment de les captures i mercaderies. Balfegó també planteja reestudiar els períodes de pesca, que ara van des de finals de maig fins a Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA