Economia

Inversió milionària als polígons del Baix Penedès

Destinaran quatre milions d’euros a incrementar la potència elèctrica dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès, Santa Oliva i Banyeres

L’actuació també suposarà millores per a les poblacions afectades

La promoció dels polígons industrials és, ara, una de les apostes fermes dels governs locals del Baix Penedès que persegueixen reactivar l’economia a la zona a través de la indústria com una sortida als elevats índex d’atur, sobretot amb desocupats de llarga durada, que encara registren alguns municipis. El nou impuls que la comarca vol donar al turisme i a la indústria cultural no estan renyits amb tot un seguit de facilitats per garantir que la indústria logística sigui el tub d’escapament per a desocupats amb poca formació que van quedar atrapats en la crisi de la construcció i encara no n’han sortit.

En aquesta línia treballen el Consell Comarcal i també l’Ajuntament del Vendrell, que considera de vital importància la reactivació de la comarca independentment d’on s’ubiquin els polígons. Tant la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, com l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, han mostrat, els últims anys, la predisposició de les dues institucions a treballar per afavorir l’aparició de nous nínxols d’inversió a la comarca si això s’ha de traduir en un increment de l’ocupació.

Un exemple clar del nou rumb i la importància que els governs locals estan donant a la indústria logística al Baix Penedès són els polígons industrials de la Bisbal del Penedès, on s’invertiran més de quatre milions d’euros. Precisament, la demanda de millores en la potència elèctrica de la zona per part dels promotor ja s’arrossegava des del 2004, moment en què es va signar un primer conveni i els propietaris van fer el primer pagament de les obres. L’acord d’ara s’ha tancat amb la signatura d’un nou conveni per a l’actuació d’Endesa Distribución Eléctrica. El projecte permetrà millorar també les condicions tant als polígons industrials com a les poblacions de Banyeres i Santa Oliva.

Les obres, que tindran una durada d’un any, començaran aquest estiu, amb l’ampliació de l’estació transformadora de Castellet, amb quatre línies subterrànies, les connexions necessàries a la xarxa actual dels diferents polígons i la construcció d’una nova línia aèria de mitjana tensió de quatre circuïts des de torres metàl·liques.

LA XIFRA

4
milions d’euros
s’invertiran per millorar la potència elèctrica en quatre polígons industrials.

A prop dels principals eixos viaris del país

Els polígons industrials del Baix Penedès venen la seva proximitat amb l’AP7, l’A2, l’N340, a prop de l’àrea portuària de Barcelona i de Tarragona i en una cruïlla clau per a la distribució per carretera (cap al nord, cap al sud, i cap a l’oest), i pretenen ser un nou focus productiu i logístic. Els propietaris dels polígons industrials de la Bisbal, Santa Oliva i Banyeres del Penedès, van signar el nou conveni amb Endesa Distribución Eléctrica fa uns dies. A l’acte van assistir l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, com a promotor d’un sector del polígon industrial Les Planes, els promotors del polígon Les Planes Baixes de la Bisbal, el del polígon industrial Albornar II, a Santa Oliva, el d’Idiada, a Banyeres del Penedès, la Gestora Catalana de Residus, de la Bisbal, i José Manuel Revuelta, director d’operació i manteniment Iberia d’EDE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA