Tiana redueix un 6% el pressupost per a l'any que ve però manté la partida destinada a serveis socials

El ple de l'Ajuntament de Tiana aprovarà aquest vespre el pressupost ordinari per a l'any vinent, que serà de 7,4 milions d'euros, el que representa una reducció del 6% respecte al del 2009. El primer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU), explica que la proposta s'ha fet sota els criteris de «moderació, austeritat i rigor», tenint en compte la situació econòmica adversa. «El context ens obliga a plantejar una proposta de pressupost més ajustada», afegeix. Segons Nolis, els números reflecteixen la «forta davallada» de les taxes procedents del sector de la construcció i les aportacions de l'Estat, que «han baixat de manera molt destacable».

Tot i la reducció del pressupost, l'Ajuntament manté inalterada la partida referent als serveis socials. «S'han hagut de minorar diverses partides pressupostàries per tal d'ajustar-les als ingressos previstos, assegurant, no obstant això, i de manera prioritària, el manteniment dels serveis bàsics», assegura Nolis. La promoció social i la plantilla de personal de serveis socials, per exemple, és idèntica a la d'aquest any. En alguns casos fins i tot s'apuja, com ara la partida d'ajuts socials (s'incrementa un 5%).

Inversió en urbanisme

El pressupost d'inversions que ha plantejat l'equip de govern de Tiana se centra bàsicament en quatre projectes urbanístic i d'equipaments: un, que ja està en marxa, és el de l'adequació del solar per a la nova escola de Tiana. Els altres projectes que s'han previst, tot i que no han estat iniciats, són els de l'obertura del carrer Escalfapé, la unió del passeig de la Vilesa i l'avinguda Isaac Albéniz i el centre cívic a l'antic escorxador municipal. Segons el primer tinent d'alcalde, aquestes inversions no requeriran que l'Ajuntament s'endeuti aquest any, perquè es finançaran amb les aportacions de la Generalitat, l'Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona.

LA FRASE

ENRIC NOLIS
primer tinent d'alcalde
«El pressupost està basat en el rigor, la moderació i l'austeritat»
«Hem hagut de minorar diverses partides pressupostàries, per tal d'ajustar-les als ingressos previstos»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar