Economia

El celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, premi nacional d’enoturisme

Anit va rebre el guardó en un acte al Castell de Peralada, on també van ser premiats una masia rural del Baix Penedès i un ruta per cellers penedesencs

El celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, es va endur anit un dels tres premis d’enoturisme de Catalunya d’enguany. El celler empordanès va guanyar el premi pel seu compromís amb el territori i la seva àmplia oferta d’activitats adreçades a l’enoturisme, per exemple un pícnic entre vinyes, una visita nocturna al celler i concerts a la finca. La Vinyeta elabora vins blancs, rosats i negres sota la DO Empordà-Costa Brava emprant principalment varietats autòctones del territori, com la garnatxa.

Els premis es van lliurar anit en la tercera edició de la Nit de l’Enoturisme de Catalunya, que es va fer al Castell de Peralada. Juntament amb el celler La Vinyeta van ser guardonades dues iniciatives enoturístiques del Penedès: Mas Llagostera, un allotjament rural de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), i l’associació La Carretera del Vi, que aglutina dotze cellers i set municipis de l’Alt Penedès i el Garraf. Mas Llagostera es va emportar el premi al millor allotjament turístic tant per la qualitat de les seves instal·lacions (4 espigues) com per l’oferta d’activitats enoturístiques que ofereix a l’entorn de la finca, com una ruta per barraques de pedra seca o una visita teatralitzada a les vinyes. El projecte de Mas Llagostera com a allotjament rural va néixer amb la voluntat de promoure el turisme sostenible de bon començament. Pioners en la incorporació de l’energia procedent de l’aprofitament de la biomassa que genera la finca, amb plaques solars i l’aprofitament de l’aigua de pluja, i la reconversió de la finca a l’agricultura ecològica, a Mas Llagostera han fet de la política ambiental un dels puntals de l’empresa, que recull en un full de bones pràctiques consells sobre el bon ús de l’energia en l’estada dels clients.

La Carretera del Vi és una proposta enoturística amb un alt valor històric i cultural que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. És una iniciativa de dotze cellers que té el suport de les set poblacions que uneix: Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca, Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges.

LES FRASES

El nostre projecte com a celler està estretament lligat a la terra i al respecte per tot l’entorn
Josep Serra
CELLER LA VINYETA
Aquest premi és fruit de l’esforç de tot l’equip i de tota la família que m’ha fet costat
Cristina Bundó
MAS LLAGOSTERA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA