Economia

La Cambra premia Enprom, Sant Aniol i Olot Meats

El president de la Generalitat assisteix a la 22a edició dels Premis a l’Exportació, que es reprenen després de sis anys sense fer-se

El Celler de Can Roca rep un reconeixement especial

La Cambra de Comerç de Girona ha guardonat Aigua de Sant Aniol, Olot Meats Group i Enprom Packaging en el transcurs de la vint-i-dosena edició dels Premis a l’Exportació, que reconeixen la bona feina en exportació de les empreses gironines i que feia sis anys que s’havien deixat de fer.

A l’acte de lliurament dels premis, celebrat ahir al vespre a l’Auditori de Girona, hi va assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ho va aprofitar per destacar que les dades econòmiques assenyalen que s’està “superant la crisi” i que, per sisè any consecutiu, Catalunya bat un rècord d’exportacions. Puigdemont va animar a ser “optimistes” en les perspectives de futur i va concloure que Catalunya té “l’oportunitat de liderar la quarta revolució industrial”, el “combustible” de la qual, va dir, és el talent i la creativitat. Prèviament també el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va afirmar que “l’exportació és la locomotora de l’economia gironina” i va recordar que durant el primer quadrimestre de l’any les exportacions han crescut un 14,5% i s’ha arribat a la xifra rècord en vendes de 1.337 milions. Segons Espadalé, aquest és “un moment expansiu” per a les empreses gironines.

L’empresa Aigua de Sant Aniol es va endur el guardó a la iniciativa exportadora, que reconeix la tasca de les empreses que facturen fins a cinc milions d’euros. La millora en les línies de producció, el llançament de nous formats i l’arribada a mercats especialment complicats com els Emirats Àrabs han estat alguns dels mèrits reconeguts pel jurat.

El guardó a la projecció internacional d’empreses que facturen més de cinc milions va ser per a Olot Meats Group, del qual el jurat va valorar la consolidació dels darrers anys, en què ha aconseguit unes xifres d’exportació creixents, l’obertura de nous mercats a tercers països i també la remodelació de les instal·lacions. Olot Meats Group té 1.200 treballadors, amb seus a Olot, Juià i Celrà,

El tercer premi, el guardó especial a la innovació, va ser per a Enprom Packaging SL, amb seu a Sant Julià de Ramis. En aquest cas, el jurat va destacar l’estructura circular de l’empresa, amb la participació de tots els integrants de l’equip tècnic, i l’aliança comercial amb una empresa referent del sector arreu del món que li permet accedir a nous mercats internacionals.

El jurat també va proposar un premi extraordinari, internacionalització de les comarques gironines, en reconeixement a la tasca d’El Celler de Can Roca, com a destacat ambaixador de les comarques als cinc continents. Joan Roca, que va recollir el premi i el va dedicar als seus pares, va concloure que “sense moviment no hi ha creativitat”. Durant l’acte, que es va cloure amb un tast de productes del segell Girona Excel·lent, a càrrec del cuiner Pep Nogué, també es va fer un acte d’homenatge a Narcís Puigvert, responsable de comerç exterior de la Cambra de Comerç traspassat recentment.

LA FRASE

Aquests premis expliquen molt bé la manera d’entendre l’economia a casa nostra
Carles Puigdemont
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona