Economia

Futur esperançador per a la cooperativa de l’Aldea

L’assemblea general ordinària ratifica un tancament en positiu dels comptes de l’any 2016

La junta assegura que es podrà complir el primer pagament del conveni durant l’any 2018

Tant esperances com noves expectatives són el que es poden associar al panorama actual de la cooperativa de l’Aldea, després d’anys d’una situació totalment a l’inversa. L’assemblea general ordinària celebrada el 26 de juny passat va ratificar un tancament del 2016 en positiu.

Han tingut els primers beneficis després d’anys de pèrdues i tancaments en negatiu des d’abans de la fallida de la secció de crèdit, el 2011. “Feia molts anys que no es tancava en positiu, això dóna esperances i noves expectatives”, assegura el president de l’entitat, Miquel Carles.

El context actual no només augura la llum al final del túnel sinó que assegura fer front al primer pagament del conveni aprovat amb els creditors, que fa dos anys va permetre superar el concurs voluntari. “El 2018, abans que comenci el 2019, podrem complir el conveni signat al seu dia”, ratifica Carles.

Entre el 2018 i el 2030 es preveu tornar dels diners als impositors que es van adherir al conveni, sense quitances. I, entre el 2018 i el 2025, als creditors que no van donar suport al conveni, amb una quitança del 50%. Segons fonts judicials, encara hi hauria entrampats 4,47 milions d’uns 300 impositors.

Futur

A l’espera que s’obri el judici per dirimir responsabilitats en la fallida, fa sis anys, la cooperativa de l’Aldea viu dia a dia. “Augmenta l’activitat en molta cautela”, assegura el president. Per això, no pensen en grans inversions. “Es tracta que les instal·lacions funcionin al 100%”, resumeix Carles.

Cal optimitzar les instal·lacions i, sobre la taula, no es descarta el lloguer o la venda del patrimoni. “Les cambres frigorífiques sí que es poden llogar, es lloguen i els actius que no necessitem també els podem llogar o, en un futur, vendre”, conclou. Tot i que tard i que molts no el veuran, sembla que s’obre un camí viable després del capítol més fosc.

LA FRASE

La cooperativa no farà grans inversions, es tracta que les instal·lacions funcionin al 100%
Miquel Carles
president de la cooperativa de l’aldea

De campanya en campanya

Entren i surten melons i síndries. La Cooperativa de l’Aldea està en campanya. Esperen que sigui positiva, tot i que la producció s’ha avançat i amb les temperatures més suaus dels últims dies el consum s’ha estabilitzat. Europa –i, especialment França, Alemanya i Itàlia–, és la destinació final d’un gran volum de l’horta de l’Aldea. La producció de la cooperativa de l’Aldea abasta unes 180 hectàrees i es treballa amb una cinquantena de pagesos que hi aporten producte. Durant el 2016, es van comercialitzar uns 3 milions de quilos i unitats de producte de l’horta.

Per tal de promocionar precisament els productes de l’horta, l’entitat agrícola i l’Ajuntament de l’Aldea organitzen periòdicament jornades de promoció, en què conjuguen gastronomia i mostra de productes de proximitat. El president, Miquel Carles, agraeix el suport del consistori. “De totes les entitats que ens podien ajudar, ningú no ho va fer, exceptuant l’Ajuntament de l’Aldea, que sempre ha estat al nostre costat”, referma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona