Economia

El Parc de l’Alt Pirineu edita totes les rutes per fer en bici

És la primera vegada que, de manera coordinada, es recullen tots els itineraris per fer amb bicicleta tot terreny

Els 35 plànols recuperen una vintena de rutes que ja estan senyalitzades però n’identifica 15 de noves

Totes les rutes ciclistes que es poden fer pel parc natural de l’Alt Pirineu, recollides en una guia. És la darrera iniciativa que ha tingut el parc per ordenar i promocionar els itineraris ciclistes que, des de fa temps, estan marcats en aquella zona. A més, s’hi han afegit 15 noves rutes, per la qual cosa la primera guia ciclista que edita el parc natural consta de 35 plànols per poder fer amb bicicleta tot terreny (BTT). Es tracta d’un mapa pioner, ja que és el primer cop que es recullen tots els itineraris per a bicicleta de muntanya disponibles dins l’àmbit del parc natural. Amb aquesta nova guia, l’objectiu és oferir una nova eina al visitant per facilitar no només els recorreguts a peu.

Els itineraris, que recorren municipis que fins ara no tenien rutes BTT, se senyalitzaran sobre el terreny durant el 2018, previsiblement. Així mateix, aquest plànol guia també recull 8 rutes per fer amb bicicleta de manera combinada, ja que inclouen serveis turístics. Són travesses d’un o diversos dies, amb allotjament.

A banda dels 15 itineraris nous, el recull inclou 20 rutes BTT senyalitzades ja existents: les dels centres BTT de Valls d’Àneu i l’Alt Urgell, i les rutes BTT senyalitzades per l’Ajuntament de Sort, en col·laboració amb els ajuntaments de Rialp, Soriguera i Baix Pallars.

El parc, que s’estén per la comarca del Pallars Sobirà i el nord de l’Alt Urgell, comprèn bona part del Pirineu axial català. Amb gairebé 70.000 hectàrees d’extensió, esdevé el parc natural més extens de Catalunya i en les seves serralades es localitzen les alçades màximes del territori català. S’hi troben l’estany de Certascan, que és l’estany glacial més extens de Catalunya, i la Cigalera de l’Obaga de Baleran, un dels avencs més profunds del país.

El parc també ha actualitzat, recentment, el plànol general que inclou senders per recórrer a peu. S’han incorporat nous recursos que s’han creat els últims mesos, com ara els 14 punts d’informació actuals, nous miradors, itineraris i, a més, també recull elements d’interès. Els visitants disposen de 6 plànols, que se centren en les 5 valls del parc: valls d’Àneu, vall de Cardós, vall Ferrera, vall de Santa Magdalena, massís de l’Orri i mollera d’Escalarre, amb informació detallada de cadascun.

LA XIFRA

70.000
hectàrees de terreny, al Pallars Sobirà i a l’Alt Urgell, engloba l’àrea delimitada pel parc natural.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci