Premià de Dalt aprova un pressupost de contenció en què augmenta la despesa en serveis socials

Premià de Dalt torna a optar per la contenció en els pressupostos municipals. El govern municipal ha donat llum verd aquesta setmana als comptes del 2010, que destaquen per un augment de la despesa corrent del 40% en matèria de serveis socials i una limitació de les inversions. Concretament, només 750.000 euros dels 10,5 milions del total del pressupost es dediquen al capítol d'inversions, entre les quals destaquen la millora dels accessos al barri de Santa Anna (300.000 euros) i el tram final de les obres del sector de la Fàbrica (115.000), l'espai municipal del qual es podria inaugurar abans de l'estiu que ve.

El regidor d'Hisenda, Josep Triadó (CiU), explica que es tracta d'un pressupost realista en una situació econòmica poc favorable. «Es pot dir que ja vam fer els deures l'any passat amb una reducció de la despesa corrent important, i ara el que fem és mantenir aquesta contenció», assegura Triadó, que hi afegeix que en aquests moments el que cal és destinar més recursos als serveis socials, davant d'altres aspectes. D'altra banda, el responsable de la política econòmica del municipi destaca el baix grau d'endeutament del municipi, només del 40%, quan la llei permet fins al 110%.

Per la seva banda, el PSC, a l'oposició, va votar en contra de la proposta. El seu portaveu, Jaume Cases, va qualificar els comptes de «tristos». El regidor socialista va criticar la gestió de la societat municipal La Pinassa i va demanar un canvi en les polítiques de comunicació. «Es destinen molt pocs recursos a la ràdio i ens gastem més de 50.000 euros a fer una revista municipal», va etzibar el representant del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS