Economia

Economia

Foment alerta del risc de perdre noves inversions

Avisa del risc en el cas que “l’entorn d’incertesa jurídica” persisteixi a Catalunya

La patronal Foment del Treball ha publicat un breu informe sobre les conseqüències i impacte de la mobilitat empresarial en què alerta del risc de pèrdua d’inversions i d’activitat econòmica a mitjà termini “si l’entorn d’incertesa jurídica persisteix”. De fet, la patronal avisa que en cas d’inseguretat, l’impacte negatiu sobre la inversió i l’ocupació seria clar. “Moltes empreses tenen costos enfonsats [que s’han fet en el passat] que dificulten la seva mobilitat; en unes altres on aquests costos són menors pot produir-se un trasllat gradual de béns i serveis produïts a Catalunya cap a les noves seus en les quals s’han relocalitzat”, explica, i hi afegeix que “a aquest efecte cal afegir-hi un efecte dinàmic derivat de la possible exclusió de les noves inversions que puguin produir aquestes empreses o de multinacionals d’altres països”.

Segons Foment, el tipus d’empreses que podrien sospesar majoritàriament decisions de trasllat de seus són les grans i mitjanes empreses, que concentren un 40% dels treballadors a l’Estat, una xifra inferior a la de països europeus.

Mentre que el trasllat de seu social o fiscal té “efectes negatius importants en termes d’imatge i reputació per al territori” però no efectes econòmics importants, la deslocalització de l’activitat “de producció i prestació de serveis” té efectes sobre les “inversions” i l’“ocupació”. Això, segons diu la patronal, pot posar en risc la recuperació econòmica i rebaixar les previsions de creixement.

Avalis fa un 3% més d’avals fins al setembre

La societat de garantia recíproca (SGR) Avalis de Catalunya, participada per la Generalitat i amb les entitats financeres i patronals com a sòcies, ha concedit un 3% més d’avals a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya durant els primers nou mesos de l’any en relació amb un any abans. De gener a setembre, ha facilitat l’accés al finançament a 664 pimes i autònoms –un 7% més que en els nou primers mesos del 2016– amb la concessió de 1.148 avals per valor de 98,7 milions d’euros. L’import mitjà de les operacions de finançament s’ha situat en 86.038 euros i la majoria dels avals són de caràcter financer, segons va informar ahir la mateixa entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.