Economia

El Parcmotor de Castellolí serà un circuit ‘smart’

Un acord amb Cellnex Telecom dotarà el circuit de tecnologia per acollir proves de vehicles connectats

Castellolí aspira a fer-se un lloc en el sector de les TIC vinculades a la mobilitat

La companyia Cellnex Telecom equiparà el circuit Parcmotor de Castellolí amb les infraestructures i la tecnologia necessàries perquè els usuaris i els clients de la instal·lació puguin desenvolupar-hi nous productes i serveis vinculats a la mobilitat intel·ligent i el vehicle connectat i autònom.

L’objectiu del projecte és convertir el Parcmotor en un entorn de referència i un espai de proves innovador per al desenvolupament de solucions tecnològiques ITS (Intelligent transport systems’), especialment en l’àmbit de les comunicacions de vehicle a vehicle i del vehicle amb la infraestructura, que posteriorment es puguin implantar en vehicles, entorns urbans i a carreteres i autopistes.

L’equipament que guanyarà el circuit és connectivitat de banda ampla, el desplegament d’una xarxa sense fils amb cobertura a tot el recinte, càmeres d’alta definició pel seguiment de vehicles en pista i unitats embarcades en els mateixos vehicles per a la transmissió de dades de telemetria, vídeo i veu. Tota la infraestructura desplegada s’alimentarà amb energia eòlica i solar generada a l’equipament.

En el marc del projecte, Cellnex també preveu provar i desenvolupar al Parcmotor noves solucions tecnològiques (IoT, 5G i vehicle connectat/autònom), especialment dissenyats per a entorns no urbans o semirurals.

L’acord el van signar dimecres el director d’Innovació i Estratègia de Producte de Cellnex, Oscar Pallarols, i el president del Parcmotor, Xavier Bartrolí. A l’acte de signatura també hi van assistir l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, i el director general de Promoció Econòmica, de la Generalitat, Albert Castellanos.

Pla estratègic pel cotxe del futur

Una quinzena d’institucions, universitats, entitats, associacions i empreses treballen en l’ambiciós projecte anomenat Anoia connected car living lab, que vol convertir la comarca en un territori de referència en la investigació del món del motor, especialment pel que fa el desenvolupament del vehicle connectat, que incorpora les tecnologies de la comunicació al món del motor.

Els actius de la comarca, entre els quals el circuit Parcmotor, s’atorga valor per a sol·licitar a la Unió Europea un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) que implicaria una inversió de 2,5 milions d’euros per impulsar accions a l’Anoia en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona