Economia

Formació i orientació laboral el 2018 per a uns 8.000 lleidatans

L’Institut Municipal d’Ocupació aprova un pressupost de 3,6 milions per al proper exercici

Turisme aspira a un projecte europeu amb Girona i Perpinyà

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de la Paeria “consolida la seva missió pel foment de l’ocupabilitat de la ciutadania de Lleida” a partir d’un pressupost de 3,6 milions d’euros que es reparteixen en els diferents programes que gestiona aquest organisme. Amb aquests diners es preveu que prop de 8.000 persones passin l’any vinent pels diferents plans ocupacionals de l’IMO.

Per a l’exercici del 2018, l’institut mantindrà els programes ja consolidats, com els de treball als barris, Casa d’Oficis, els de formació d’oferta en àrees prioritàries (FOAP) o Treball i Formació. I n’incorporarà de nous, com ara Ubicat, Enfeina’t o Explorer, dirigit a un perfil més jove per promoure el foment de l’esperit emprenedor.

Així, les previsions de l’IMO per al proper exercici són donar cobertura a un total de 1.444 persones en cursos de formació. I 1.460 usuaris més en accions d’orientació. Igualment, es calcula que 5.000 persones més de Lleida passaran per la borsa de treball del servei d’intermediació laboral de l’IMO.

D’altra banda, el Consell Rector de Turisme de Lleida, també reunit ahir, va debatre un nou projecte que aspira a obtenir fons europeus. Lleida s’ha aliat amb Perpinyà Mediterrània Metròpoli, Turisme de Perpinyà, l’Ajuntament de Girona i el Consorci del Ter per participar en un pla de cooperació territorial i, concretament, amb un projecte de sensibilització ambiental i per a l’aflorament d’atractius i productes turístics fluvials basats en els rius Tet, Ter, Fluvià i Segre, segons la Paeria.

LA XIFRA

5.000
persones
passaran l’any vinent per la borsa de treball del servei d’intermediació laboral de l’IMO.

LA DATA

1998
Es crea
el Centre d’Informació de Turisme, situat al carrer Major, que l’any vinent celebrarà 20 anys.

Ajuts per evitar el tancament de 21 empreses

El consorci Globalleida va reunir ahir el comitè executiu i el consell general per fer balanç de l’exercici, en què destaca que s’ha evitat el tancament de 21 empreses la continuïtat de les quals –per jubilació o per problemes financers– perillava. Amb el suport de Globalleida s’han buscat ajuts o inversors per mantenir els negocis i 33 feines. El Consorci de Promoció Econòmica també ha ajudat a crear 84 empreses noves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia