Economia

Economia

Trobada a Girona d’empreses emergents i inversors

Una jornada transfronterera organitzada per les cambres de comerç reuneix unes 300 persones

Serveix per posar en contacte joves empreses de banda i banda dels Pirineus amb inversors

Unes tres-centes persones vingudes de banda i banda dels Pirineus van participar ahir en la jornada organitzada per les quatre cambres de comerç i indústria Pirineus-Mediterrani (CCI Pirineus-Med) sobre empreses emergents i finançament a l’Auditori de Girona. Entre els assistents, representants d’empreses emergents i inversors privats interessats a trobar noves propostes.

Per aquest motiu, la trobada Speed Meeting B2B entre empreses emergents i inversors, en la qual hi ha un intercanvi d’impressions durant un parell de minuts entre cada participant, va ser un dels punts destacats de la jornada que es va celebrar durant tot el dia i que també va incloure ponències com ara la del cofundador de Wallapop i Petoons, Sergio García Pinom, o diferents taules rodones que van tractar temes com ara com trobar finançament o els instruments jurídics i de competitivitat en el context europeu de les empreses.

Víctor Domínguez, de 27 anys i de Girona, era un dels joves que ahir buscaven inversor per al seu negoci: la plataforma De Pis en Pis, en la qual es facilita que la gent que té habitacions per llogar i els que en busquen es posin en contacte. De moment, ja ha servit, va explicar, perquè unes 50.000 persones de Catalunya, Aragó i Madrid trobessin allotjament, però ara necessiten un impuls de finançament per expandir el projecte. També hi havia el cas de Paul Costaseca, de Perpinyà, que l’any 2015 va crear Flipr, una empresa tecnològica que ha creat un sistema en temps real per conèixer la qualitat de l’aigua de les piscines. Ja n’han venut 1.600 unitats, però ara volen estendre’s a Catalunya i Europa i ampliar el seu equip amb químics i investigadors. Per fer-ho, necessiten entre 3 i 5 milions d’euros de finançament.

A l’altra banda, hi ha el cas de l’inversor privat andorrà Francesc Mora, que va explicar que normalment els inversors privats entren com a socis de l’empresa aportant-hi un finançament –que volta els 60.000 euros–, però que a més, l’ajuden amb els seus coneixement: “Per això se’ns coneix també amb el nom de business angels”, explicava Mora.

Homenatge a Marc Espí, de la Cambra de Perpinyà

La jornada, organitzada per les cambres de Girona, Andorra, Lleida i Perpinyà, es va iniciar amb el president de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé, que va destacar la importància “d’afavorir la flexibilitat administrativa entre els territoris transfronterers, perquè les empreses es puguin relacionar més fàcilment”. Espadalé va explicar la necessitat “d’impulsar les empreses emergents, fer-les més competitives i buscar inversors”. En l’acte d’inauguració, en el qual també van ser presents la regidora Maria Àngels Planas i el diputat Josep Antoni Frias, es va retre homenatge a Marc Espí, impulsor dels projectes transfronterers de la CCI Pirineus Mediterrani i membre de la Cambra de Perpinyà. Espí va destacar “la importància d’haver fet durant tots aquests anys la feina en equip”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia