Els empresaris reclamen ajudes de l'Estat per no perdre competitivitat i fomentar l'exportació

Diverses receptes amb un mateix objectiu: la reactivació econòmica. Això és el que van fer Salvador Alemany, president del Cercle d'Economia i d'Abertis Infraestructures; Josep Piqué, president de Vueling i de la consultora Pangea XXI; Josep Lluís Bonet, president del grup Freixenet i delegat de la Cambra de Comerç de Barcelona a l'Alt Penedès, i Albert Calzada, president de la UEP i de la companyia Serra Salt Machinery, líder mundial en l'obtenció i purificació de sal. Els quatre conferenciants van exposar davant de més de 200 persones les seves receptes dijous al centre de convencions de Bodegues Vallformosa, convidats per la UEP i el cercle d'Economia.

El president de Vueling, Josep Piqué, va obrir el debat explicant el poder dels països emergents i va afirmar que, per sortir de l'actual situació de crisi, cal que el govern de l'Estat espanyol injecti més de 50.000 milions d'euros en el sector productiu per cercar alternatives al sector de la construcció i que s'apliquin polítiques de control financer a les empreses. El president d'Abertis, Salvador Alemany, va destacar el poder de recuperació econòmica que té Catalunya, «sempre que es facin els deures» i va fer una crida a «recuperar l'ànim i la creativitat». Per la seva part, el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, va destacar que la crisi actual és, sobretot, «fruit d'una important crisi de valors» i va destacar que «el més preocupant és que Zapatero està donant cada cop més símptomes de debilitat i angoixa». Finalment, el president de la UEP, Albert Calzada, va proposar l'impuls de la internacionalització de les empreses i va posar com a exemple el treball que des de fa anys realitza la seva companyia. «Hem d'obrir horitzons, no tenir por de sortir a fora, perquè hi ha molts països que reben les empreses europees amb els braços oberts», va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona