Economia

Distingeixen el càmping Cala Llevadó de Tossa, a Alemanya

El principal club alemany de caravanistes considera que l’establiment tossenc és un dels quatre millors d’Europa

La instal·lació, amb 45 bungalous ecològics des del 2014, rep el DCC Preis

El Cala Llevadó de Tossa de Mar ha estat premiat com un dels millors quatre càmpings d’Europa, segons la tria que han fet els campistes alemanys del principal club de caravanistes alemany, el Deutscher Camping Club (DCC), que aplega uns 87.000 membres.

Els responsables del càmping tossenc, que gestiona la família Aromir Massaguer, van rebre divendres el premi dels campistes alemanys en la fira internacional de turisme, càmping i caravàning Reise + Camping, a la ciutat d’Essen, a l’estat del Rin del Nord-Westfàlia. Els campistes li van concedir el prestigiós DCC Europa Preis, que el 2017 s’havia endut el càmping Las Palmeras de Sant Pere Pescador i el 2014, l’Aquarius, també de Sant Pere.

Amb el guardó d’Essen, el Cala Llevadó és considerat un dels millors establiments d’Europa del 2018, juntament amb un càmping croat (el Cikat, de Mali Lošinj), un d’alemany (el Vital Camping Bayerbach, de Bayerbach) i un d’austríac (el Naturpark Schluga Seecamping, de Hermagor-Pressegger See). Segons les valoracions dels membres del DCC, l’establiment de Tossa és el millor de l’Estat espanyol del 2018.

A la fira d’Essen hi van ser presents, entre altres, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, el càmping Bella Terra de Blanes, el càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador i l’Associació de Càmpings de Girona. El president d’aquesta associació, Miquel Gotanegra, valora que siguin els mateixos clients els que hagin premiat el Cala Llevadó amb el DCC Preis. Per l’edil de Turisme de Tossa, M. Àngels Pujals, el premi constata la bona oferta de càmpings de la vila, alhora que lloa els serveis “sostenibles” del càmping.

LA XIFRA

1.800
clients
concentra el càmping Cala Llevadó de Tossa en temporada alta. La família Aromir Massaguer gestiona el negoci.

Un negoci obert el 1959 i amb més d’un premi

El Cala Llevadó, obert el 1959, disposa de 612 parcel·les i 87 bungalous. El 2014 va obrir 45 bungalous ecològics, dissenyats per Francesc Aromir, que estan situats entre pins i alzines sureres. Aquesta iniciativa confirma la voluntat dels propietaris que l’establiment s’integri en la natura. El Cala Llevadó ha rebut més d’un premi. El 2016 va ser escollit entre els 75 millors càmpings d’Europa per la revista del Real Touring Club d’Holanda. El 1997, una guia holandesa de càmpings el va qualificar com el millor establiment de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia