Economia

Enprom, Tané Hermètic i el càmping Las Dunas, premis en l’escola Jordi Comas de la Foeg

La patronal gironina va reconèixer la trajectòria de les tres empreses en la setena escola d’estiu, a Palafrugell

Les ponències versen sobre negociació intercultural

La patronal gironina Foeg va reconèixer ahir les trajectòries de tres empreses diferents de la demarcació, però amb el nexe comú que són models d’èxit. D’una banda, van reconèixer una firma gairebé centenària, Tané Hermètic, que Jaume Tané va fundar el 1921, que els anys cinquanta va començar a subministrar portes a l’aleshores incipient indústria càrnia de la Garrotxa i que avui factura més de nou milions anuals i dona feina a noranta persones a la Vall de Bianya. Però també una altra jove iniciativa del sector de l’embalatge, Enprom Packaging, creada el 2012 a Sant Julià de Ramis per Josep Orozco, amb més de 3,5 milions invertits en recerca i desenvolupament des del 2014 i generadora de 50 llocs de treball altament qualificats i amb presència a Europa, l’Amèrica Llatina, l’Àsia i l’Orient Mitjà.

Finalment, també hi va haver un reconeixement per a una empresa familiar i arrelada al territori, el càmping Las Dunas, de Sant Pere Pescador, impulsat per la família Suñé en una superfície on s’encabeixen 1.500 parcel·les i 300 bungalous, amb 300 persones treballant-hi en temporada alta.

Els guardons es van lliurar en la cloenda de la setena escola de negocis estival Jordi Comas, centrada en la provisió d’eines i recursos perquè les empreses aprenguin a exportar i a obrir nous mercats, i, aquest cop, com van demanar els participants en l’anterior edició –centrada aleshores en Austràlia, l’Índia i França–, aquest cop les ponències van versar sobre els mercats del Japó, Alemanya i Colòmbia, amb trucs i secrets per entendre’s –més enllà de l’idioma, en matèria de comunicació i costums de relació– amb clients, proveïdors i firmes aliades. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer, va recordar als empresaris que el servei ACC1Ó els pot donar suport en la internacionalització.

En paral·lel, l’acte, en el qual l’alcalde, Josep Piferrer, va recordar l’emprenedoria de Jordi Comas, va servir per fer balanç del programa de la Foeg Jo de gran vull ser com tu, que ha obert a 2.000 escolars portes d’empreses i col·legis professionals. Al final de la jornada també van reconèixer el suport dels empresaris i professionals adherits.

LA XIFRA

2.000
escolars gironins
han visitat empreses i col·legis professionals en el programa ‘Jo de gran vull ser com tu’, de la Foeg.

Plana vol una FP que s’ajusti a la demanda de mà d’obra

El president de la Foeg, Ernest Plana, va aprofitar l’acte per demanar al secretari d’Empresa i Competitivitat que el nou govern reformi la formació professional per adaptar els estudis i la capacitat dels cicles a les demandes de mà d’obra que traslladen les empreses i particulars –manquen lampistes i pintors sobretot en temporada alta–. L’alcalde, Josep Piferrer, va coincidir que el sistema educatiu ha d’estar al servei de la societat, i no a l’inrevés. Ferrer els va respondre que és una de les primeres línies de treball que ha emprès el departament. I Plana va avançar que aviat la patronal presentarà una proposta de nous plans específics reivindicats a les comarques gironines per ampliar la FP dual, que combina els estudis amb pràctiques en empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia