La carrossera Misar, de Palol de Revardit, comença els tràmits per tancar i deixar els 51 treballadors al carrer

La carrossera Misar, de Palol de Revardit, ha presentat una proposta de fallida, fet que deixarà els 51 treballadors en plantilla al carrer. L'empresa, immersa en un concurs de creditors i després de dos expedients de regulació d'ocupació (ERO) temporal, decideix clausurar l'activitat arran del descens continuat de les vendes. Misar es dedica a la fabricació de carrosseries per a vehicles de transport i distribució de mercaderies que requereixen unes condicions especials de temperatura. La crisi del sector de l'automoció ha passat factura en aquesta empresa, que fabrica carrosseries a mida i que, per tant, no pot tenir estoc.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'administradora concursal que ara gestiona l'empresa va presentar ahir al comitè la proposta de fallida, que oficialment haurà de ser aprovada pel jutjat mercantil. Prèviament, però, les parts han començat un procés de negociació amb l'objectiu d'intercanviar informació i arribar a un acord. Si no és possible, quan el jutjat mercantil aprovi la proposta, s'iniciarà la negociació oficial, que té una durada de trenta dies.

Ahir, l'empresa va posar sobre la taula una proposta d'indemnització de 20 dies per any treballat, amb un topall d'una mensualitat. Una compensació que podria pagar directament l'empresa i, per tant, no seria necessari haver de reclamar els diners al fons de garantia salarial (Fogasa).

Dos ERO temporals

Misar ja ha aplicat dos expedients de regulació d'ocupació temporals, un dels quals encara és vigent –fins al mes de maig–. El primer es va aprovar a final del 2008 i va suposar la suspensió temporal dels contractes de 27 treballadors. L'actual afecta la totalitat de la plantilla, de la qual només va a treballar una petita part per cobrir les escasses comandes que té l'empresa.

La difícil situació que viu Misar també va provocar l'endarreriment del pagament de diverses nòmines a una part dels empleats. I, a més, l'estiu passat es va declarar un incendi que va afectar de manera important una de les naus de Palol de Revardit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera