Recurs per a la innovació en el sector alimentari
Arrenca un postgrau a la UdG impulsat per l’Ajuntament de Riudellots per incentivar la creació de nous productes
La Fundació de la Universitat de Girona, amb seu al Parc Científic i Tecnològic, ofereix per primer cop un diploma de postgrau en innovació alimentària. És fruit de l’impuls de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i el crea “el mateix sector”, diu el secretari acadèmic de la Fundació, Eduard Valenzuela.
El regidor de Promoció Econòmica de Riudellots, Lluís Barnés, explica que la formació hauria formar gent “que està treballant a les empreses i que poden actualitzar o adquirir coneixements que no tenen o bé captar gent que venen dels graus i que es pot convertir en talent per a les empreses”.
Una vintena d’empreses han col·laborat per fer possible el postgrau: “Ens trobàvem que, en el departament d’innovació d’una empresa, hi havia enginyers i gent que venia d’un MBA [màster en gestió de negocis] o d’un departament de comerç internacional o per curiositat, i que no hi havia cap nexe d’unió, cap dinamitzador de la innovació.”
Les sessions presencials amb experts [vegeu peça] al centre Foodlab de Riudellots de la Selva haurien de permetre adquirir coneixements en direcció d’equips, en noves tecnologies i “en la creació d’un producte des de que s’idea i fins que pugui ser escalable, ser real per produir-lo de manera industrial”, detalla el regidor de Promoció.
L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura (CiU), valora que al polígon s’hi puguin fer sessions de formació. Al polígon de Riudellots, que acaba de fer 40 anys, hi ha unes 220 activitats econòmiques i hi treballen unes 6.000 persones, moltes en el sector porcí.
A l’aula i a l’empresa
El nou postgrau de Riudellots preveu 85 hores presencials al centre Foodlab i un treball final en una de les empreses que participa en el projecte. De les 85 hores, n’hi ha 35 de formació bàsica en funció del perfil de la persona inscrita i 50 més per assistir a les lliçons d’experts, diuen els organitzadors. Carmen Carretero, directora científica dels campus d’alimentació i gastronomia de la UdG, és la directora del postgrau.
El postgrau és de 30 crèdits, de què 20 corresponen al treball final (i creació del producte). Valenzuela destaca que 20 crèdits equivalen a una dedicació màxima de 500 hores. Les classes comencen el divendres 19 d’aquest mes i es fan quatre dies al mes (un divendres i un dissabte, cada dues setmanes). “Volem fer compatible aquest postgrau amb la feina”, assenyala Barnés. El preu és de 2.050 euros i hi ha 25 places.
A www.postgrauinnovacioalimentariaudg.com hi ha tota la informació.