La nova marca turística fa enfurismar CiU i ERC, que demanen la dimissió de Valls

Reclamen una reunió per reprovar l'actuació del president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès

La decisió del president del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, Lluís Valls (PSC), de donar llum verd amb el seu vot de qualitat a la nova marca que no incorpora, segons CiU, el nom del Penedès, i el fet que el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona (PSC), votés en contra dels postulats de tot el sector del vi i dels patronats de Subirats i Vilafranca sense haver negociat prèviament el vot amb el govern d'unitat de l'ens han convertit, als ulls de CiU i ERC, aquests dos polítics en els culpables que finalment la Diputació hagi escollit el nom de la marca.

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (CiU), va ser ahir el primer d'alçar la veu i acusar Valls d'haver «enganyat i manipulat» a través d'una nota en què s'afirmava que el nom de Penedès s'incorporaria a la marca, i va assegurar que, si fos per ell, «faria dimitir» el gelidenc perquè «el que no es pot acceptar és que s'enredi la gent». Regull va convocar els mitjans de comunicació per explicar que, no només faran tot el que puguin per «rebentar» una proposta que té en contra tot el sector del vi, sinó que a més faran tot el possible perquè el Penedès tingui una marca reconeguda. Regull es va mostrar també molt crític amb la decisió del socialista Jordi Girona, per haver-se pronunciat contra la proposta que liderava Regull amb el nom de Costa de Barcelona Penedès, «quan el Consell Comarcal ni tan sols ha debatut aquest tema». Per aquesta raó, el convergent convidava l'ens comarcal a convocar una reunió urgent per veure si el Consell dóna suport a la decisió presa pel seu president. Segons Regull, la decisió adoptada dimarts en el si del consorci és un exemple més que «hi ha una idea instal·lada que prioritza la Barcelunya i que pretén mantenir unes extremitats anèmiques».

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, però, va passar ahir de puntetes sobre la decisió que va prendre el Patronat de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia, que es va abstenir. Regull va explicar que en la reunió no hi era present el seu alcalde, Joan Amat (CiU) –que no torna fins avui de les seves vacances a Xile–. L'Institut del Cava, l'ens que ell presideix, va ser el que es va aliar amb la Diputació, l'Incavi i el Consell Comarcal a favor de la nova marca turística. A l'altra banda hi havia tot el sector del vi, i els patronats de Turisme de Subirats i Vilafranca del Penedès. En els pròxims dies el govern vilafranquí iniciarà una pressió institucional al Departament de Turisme perquè es freni la proposta i «el desastre que representa que des del Penedès no es defensi la seva pròpia marca».

ERC demana un nou consorci que representi la vegueria

El cap d'ERC a Vilafranca del Penedès, Pep Quelart, va ser ahir la segona veu del dia que va evidenciar la tensió i les divisions que hi ha en el si del Consorci de Promoció Turística i els recels que hi ha en el govern d'unitat al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, del qual ERC també forma part. Quelart va acusar Valls d'«haver desinformat deliberadament i haver falsejat la realitat», i va reclamar públicament que, per aquesta raó, cal que el socialista «rectifiqui o dimiteixi». Minuts després va elevar la mateixa petició al president del Consell Comarcal i va apuntar com a responsable de tota aquesta situació «la sociovergència comarcal». Quelart va dir que la solució del problema és la creació d'un sol consorci que aplegui totes les comarques del Penedès, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, i del qual s'exclogui el Baix Llobregat perquè «té diferents necessitats i potencialitats». Quelart va explicar que el Penedès no pot renunciar «a un dels pocs sectors que poden fer sortir el territori de la crisi».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.