CiU demana a Espinosa que defense els pescadors de tonyina

El diputat de CiU al Congrés Jordi Jané va demanar ahir a la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, que es plante en la reunió de Doha (Qatar) en què es decideix la inclusió de la tonyina en la llista d'espècies protegides i defense la pesca en la modalitat d'encerclament. «Li demanem que lluiti perquè pugui sobreviure un sector important», va dir, «perquè ens hi juguem el futur de moltes famílies, municipis, i d'un sector que ho està fent bé», hi va afegir Jané, amb referència a les 400 famílies de l'Ametlla de Mar que viuen de la pesca i la comercialització de tonyina. La ministra Espinosa va respondre que abans de prendre cap decisió s'hauran d'estudiar els informes científics sobre l'estat d'aquesta espècie, però no va concretar quines mesures es prendran per protegir les sis embarcacions d'encerclament que tenen la base al port de l'Ametlla de Mar.

CiU vol que l'Estat adopte la mateixa posició que altres països, com ara el Japó, que rebutgen que s'inclogui la tonyina en l'annex 1 del CITES, cosa que implicaria la prohibició del comerç internacional d'aquesta espècie. Amb tot, es podrà continuar pescant tonyina amb arts artesanals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.