Economia

Arrenca la 13a edició de les Jornades de la Tòfona a Girona

Una desena de restaurants adherits a Girona Bons Fogons n’oferiran els seus plats fins al 16 de febrer

Arrenquen les tretzenes Jornades de la Tòfona a través de Girona Bons Fogons. Hi ha una desena d’establiments que estan adherits a la campanya, que va començar ahir i que s’allarga fins al 16 de febrer. Els establiments on es podrà degustar la tòfona son Àpats, El Celler de Can Roca, Duc de l’Obac, Egg Gastronomia, Massana, Occi, Divinum, La Riera de Sant Martí Vell, Umai i Novara Hotels.

El president de Girona Bons Fogons, Toni Vallory, afirma que la tòfona és un producte molt nostrat de la terra, una mica oblidat i menys elitista del que ens pensem. “Animem la gent a venir als nostres restaurants a provar els nostres plats preparats amb tòfona, i que, alhora, també s’atreveixi a cuinar i fer-la servir a casa com a ingredient de la nostra cuina tradicional”, afirmava ahir Vallory durant la presentació de la campanya.

Tot i que és canviant, el preu per quilo de la tòfona és elevat i oscil·la cada setmana entre els 600 i 900 euros el quilo. Però per a un menjar se’n fa servir habitualment dos grams. “Al cap i a la fi, el preu per plat és molt poc”, reconeix el president de Girona Bons Fogons, que assegura que no és difícil de cuinar, ja que es pot ratllar o laminar totalment crua. “Abans era tradició fer-la en coccions de rostit, on el plat s’impregna d’aquest aroma”, recorda Vallory. De tòfona no se’n troba tot l’any, i depèn molt de la meteorologia. Aquest any es considera que és bo perquè ha fet fred i humitat. L’any passat, en canvi, no va fer el temps adequat i no n’hi havia. “Ara és el pic, son entre tres i quatre mesos”, diu Vallory, que explica que hi ha tòfona d’estiu, però que no té res a veure amb la d’ara.

A tall d’anècdota, ahir per a la seva presentació, Girona Bons Fogons va preparar una demostració d’un tofonaire que amb l’ajuda d’una gossa va localitzar l’apreciat bolet que es va enterrar expressament al parc de la Devesa de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar