Els arrossaires temen que els preus es mantinguen baixos

El retard en l'inici de campanya i la plaga del cargol poma no són els únics maldecaps dels productors d'arròs del delta de l'Ebre. Els arrossaires temen que enguany es mantingui la tendència de caiguda de preu de l'arròs que es va produir l'any passat, en què el quilo d'aquest cereal es va cotitzar a 27 cèntims d'euro, mentre que el 2008 s'havia liquidat a 42 cèntims d'euro. «El 2009 vam patir una caiguda del preu de l'arròs molt significativa i no hi ha indicis que el preu pugui remuntar en aquesta campanya», ha lamentat el president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregues. A més, hi ha incertesa entre els productors per la retallada d'ajuts que es pot produir en el sector de l'arròs amb la reforma de la política agrària comunitària, el 2013. «La proposta del Ministeri és retallar un 90% les subvencions al sector de l'arròs, però esperem que d'aquí al 2013 aquesta proposta es modifique», ha manifestat el responsable del sector de l'arròs d'UP, Raül Arques. D'altra banda, la situació financera actual també dificultarà l'inici de campanya de producció de l'arròs, segons el president de la Cambra del Montsià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar
TECNOLOGIA

Implanten robots autònoms a S’Agaró Hotel

GIRONA

Confecció ben bé d’Olot

Olot

L’unicorn català Factorial surt de compres per créixer en talent

Barcelona
Joaquim Montsant
Director Territorial de Catalunya i Balears de Cesce

“L’empresa ha de millorar en l’ús d’informació per exportar”

Barcelona