Economia

La UGT denuncia Grupo Jorge a Inspecció de Treball per la suposada cessió il·legal de 1.400 treballadors

El sindicat vol que treball obri una investigació per determinar si Axparia Trade –l’empresa subcontractada– estaria actuant com una empresa pantalla

El sindicat UGT FICA ha interposat una denúncia contra Grupo Jorge a Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga.

UGT ha denunciat que les empreses mercantils Le Porc Gourmet i Axparia Trade estan subcontractant de manera fraudulenta les 1.400 persones que treballen a l’escorxador i que provenien de les falses cooperatives. El sindicat critica que Axparia Trade – l’empresa subcontractada– no tingui mitjans propis per realitzar cap activitat de manera independent. I també acusa Le Porc Gourmet d’exercir el poder d’organització i direcció per executar l’activitat dels treballadors dins l’escorxador, sense actuar com a responsable directe. L’objectiu del sindicat, segons han explicat a l’ACN, és aconseguir que els treballadors passin a formar part de Le Porc Gourmet i de Grupo Jorge, “l’empresa per la qual treballen realment”.

El sindicat també ha criticat Inspecció de Treball perquè considera que davant aquesta situació de “frau” hauria d’haver actuat d’ofici i obrir una investigació. Per UGT, “la lluita pot ser llarga però el frau és molt evident” i confien que finalment l’empresa acabarà internalitzant els treballadors.

El sindicat també ha desaprovat l’acord a què es va arribar a l’estiu entre Grupo Jorge i el sindicat CCOO. El pacte presumia la incorporació a l’empresa els treballadors de les falses cooperatives –primer a través d’una empresa mercantil però sense data límit d’incorporació a Grupo Jorge–, cosa que creuen podria haver suposat l’estalvi d’una sanció que rondaria els 40 milions d’euros si es té en compte tots els mesos d’antiguitat dels treballadors per qui l’empresa no hauria cotitzat.

UGT també ha presentat la mateixa denúncia pels treballadors d’Axparia a l’escorxador Fortune Pig (Mollerussa), propietat del Grupo Jorge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona