Càrniques Juià assegura que necessita l'escorxador per poder mantenir l'empresa al municipi

Afirma que el farà amb totes les garanties de qualitat, sanitàries i ambientals

El referèndum es farà diumenge i l'ha organitzat una associació que s'anomena Juià Opina. En tot cas, tant el govern (CpJ) com l'oposició (CiU) han votat favorablement al conveni urbanístic que permetrà construir l'escorxador i a través del qual l'Ajuntament rebrà uns 900.000 euros de l'empresa que es destinaran a un edifici polivalent on hi haurà dispensari, guarderia, casal d'avis i la mateixa casa consistorial, tal com va explicar abans-d'ahir la regidora Bibiana Magín. Josep Vidal, cap de llista de CiU, va dir ahir que el conveni resol tots els problemes que puguin sorgir, com els d'aigua.

De fet, Càrniques Juià ha dit que fa anys que demana l'equipament i ha garantit que es farà amb totes les garanties i que, per exemple, ja s'ha acordat amb Celrà i Bordils el subministrament d'aigua i la connexió amb la depuradora. Fonts de l'empresa han dit que necessiten l'escorxador per garantir el futur de l'empresa, ja que exporta el 80% de la producció, i països com la Xina, els Estats Units o la mateixa Unió Europea tenen una legislació que obliga a no trencar la cadena del fred en tot el procés. Això, sense tenir un escorxador propi, no ho poden garantir i, per tant, en depèn el futur de l'empresa, han dit.

Govern en minoria

El govern de Juià, Compromís per Juià-PM, va guanyar les últimes eleccions amb 4 regidors, desbancant CiU, que es va quedar amb 3. Ara mateix, però, el govern té minoria perquè un dels seus regidors, Dani Ramírez –que va substituir Albert Vilà un cop iniciat el mandat–, ha abandonat el govern. Ramírez ha explicat que no està d'acord amb com es fan les coses: «Cal fer el que digui la gent del poble, aquest era l'esperit del grup i ara això ja no existeix i per això en vaig sortir ja fa més d'un any.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona