Economia

Fins a 45 milions d’inversió als càmpings gironins

Afronten la nova temporada amb novetats i millores en els serveis que els fan més sostenibles i més especialitzats

El 50% dels establiments de l’associació ja tenen un centre de lleure propi

Fins a un total de 45 milions d’euros és el que han invertit els càmpings que formen part de l’Associació de Càmpings de Girona (ACG) de cara a aquesta nova temporada. Es tracta d’inversions destinades a continuar avançant en la sostenibilitat mediambiental, en seguir apostant per l’especialització i millorant els serveis. Tot plegat permet que els 73 càmpings de l’ACG mantinguin el seu posicionament en el mercat.

“Aquest any seguim invertint per millorar la qualitat de les instal·lacions, per seguir avançant en la sostenibilitat ambiental, per continuar aportant experiències innovadores als nostres visitants i, sobretot, per consolidar la gran aposta per l’especialització que vam iniciar fa dos anys”, afirma el president de l’ACG, Miquel Gotanegra, que hi afegeix: “En els últims cinc anys hem invertit 150 milions d’euros.”

Sostenibilitat ambiental

Per continuar avançant en la sostenibilitat ambiental, per adaptar-se també a la consciència de molts visitants i per ser més respectuosos amb un entorn que de vegades és un parc natural o paratges únics, els càmpings han fet millores en les canalitzacions d’aigua, han construït carrils bici o han adquirit vehicles elèctrics o plaques fotovoltaiques per subministrar energia a les instal·lacions.

Així, com a exemple, hi ha el càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, que aquesta temporada ha instal·lat 39 bungalous ecològics i sostenibles. Cada bungalou té una bateria de deu plaques fotovoltaiques que acumulen energia i la transformen en electricitat, cosa que fa que La Ballena Alegre es converteixi en el primer càmping de l’Estat amb bungalous autosuficients, segons expliquen fonts de l’ACG. Aquests bungalous, de 74 metres quadrats, han estat construïts a Catalunya i, a més, cada un disposa de connexió exterior de càrrega per a cotxe elèctric i inclou un sistema de façanes ventilades per tal de conservar la temperatura a l’interior de l’apartament. En el mateix càmping han obert un espai amb piscines creades amb material sostenible.

Especialització

L’aposta per l’especialització també és una constatació en els càmpings gironins. De fet, actualment, el 50% dels càmpings que formen part de l’associació tenen un centre de lleure propi. És a dir, hi ha quatre establiments que compten amb un centre de busseig, una vintena tenen centres de caiac, surf de rem o surf de vela; una vintena més tenen un centre de Bed&Bike, i el càmping Bassegoda Park d’Albanyà compta, a més, amb un centre astronòmic a les seves instal·lacions. El càmping Sant Miquel, de Colera, per exemple, ha adquirit dues embarcacions per potenciar el seu centre de busseig.

Altres millores han anat encaminades a diversificar tipologies d’allotjament sota la premissa de qualitat i no quantitat, amb la recerca de noves experiències, com ara el glamping (càmping amb glamur), una tendència que cada cop va a més. A l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge, per exemple, han reforçat la seva aposta pel glamping i i han instal·lat 14 bungalous d’aquest tipus.

Aquesta temporada els càmpings gironins han fet millores en noves zones tematitzades amb piscines i àrees de lleure o han creat zones esportives o miniclubs per als més petits. També han invertit en les zones de recepció, els espais comuns, zones específiques per a les mascotes, parcs infantils o restaurants, les connexions amb fibra òptica i l’accessibilitat.

LES XIFRES

120.000
places
d’allotjament ofereixen els càmpings de l’ACG.
10
milions
de pernoctacions l’any ofereixen els càmpings gironins, amb uns 7.000 treballadors.

Màxima qualificació i segells de qualitat

L’aposta dels establiments gironins en inversió i innovació ha provocat que fins a 23 càmpings de la demarcació rebessin enguany la màxima qualificació que concedeix una de les principals associacions europees del sector, l’holandesa ANWB. I sis càmpings més han estat premiats amb el TopCamping (19 a tot l’Estat), d’entre els gairebé 10.000 inspeccionats a tot Europa. D’altra banda, 17 càmpings de les comarques gironines –que representen el 20% de les places del sector– disposen de segells de qualitat mediambiental, com ara els certificats EMAS, ISO o l’Starlight Dark Sky que té el Bassegoda Park d’Albanyà –l’únic a l’Estat espanyol– i el Biosphere Responsable Tourisme de què gaudeix el càmping Begur –també el primer de l’Estat–. A més, Les Medes, de l’Estartit, va ser el primer de tenir un distintiu mediambiental a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona