Incunart de Santa Susanna tanca amb l'acomiadament de 32 persones i deixa de fer el servei per a Endesa

L'empresa d'instal·lacions feia molta obra pública i inicia concurs de creditors

Els treballadors d'Incunart ja no van a la feina. Des de fa unes setmanes tenen un permís retribuït, un cop l'empresa ja ha presentat l'expedient per rescindir el contracte a tota la plantilla, i abans no percebin el subsidi de l'atur. El representant de la federació d'industria de CCOO a la comarca, Manolo Martín, explica com el tancament ha agafat per sorpresa els treballadors ja que des de principi d'any estaven negociant a través d'Inspecció de Treball aspectes laborals en què estaven en desacord amb l'empresa. La sorpresa va ser que enmig de les negociacions l'empresa presentés un concurs de creditors que es va aprovar el 25 de març.

Ara, els treballadors esperen analitzar la documentació que han reclamat als advocats de l'empresa sobre les pèrdues i els deutes acumulats. Segons expliquen, el fet de treballar per a molts ajuntaments no ha facilitat les coses perquè molts d'ells s'han endarrerit en els pagaments i han acumulat més deute. Tot i la difícil conjuntura econòmica, també ho atribueixen a una mala gestió que ha accelerat el tancament de l'activitat. Els representants dels treballadors confien poder arribar a un acord amb l'empresa per millorar la indemnització mínima de 20 dies per any treballat. Tot i així, Manolo Martín reconeix que la situació financera de l'empresa és complicada i pel fet que el patrimoni de què disposa, la nau situada al costat de la carretera N-II, està embargada per Hisenda.

Fonts de l'empresa van declinar fer declaracions sobre el procés de tancament. A final de la setmana vinent està previst que les dues parts afectades es reuneixin per mirar de buscar acords.

A Endesa no l'afecta

La companyia elèctrica Endesa manté que el tancament d'Incunart, una de les empreses que tenia a la zona de l'Alt Maresme com a punt de servei, no ha de suposar cap afectació de cara a l'atenció de les reparacions a la xarxa elèctrica. Segons fonts d'Endesa, fins ara no han tingut cap queixa dels clients i és la mateixa companyia qui s'encarrega d'avisar altres empreses que també treballen per a ells en el manteniment de la xarxa. Les mateixes fonts asseguren que des que Incunart no fa el servei no s'ha produït cap problema de desatenció per resoldre les avaries al territori en què operava, des de la Tordera fins a Arenys de Mar. L'empresa, que tenia la seu actualment a l'N-II al terme de Santa Susanna, s'havia fundat als anys noranta a Pineda de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.